RGD-personeel nog niet uitbetaald; legt werk neer

Het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft het werk neergelegd, omdat ze nog niet is uitbetaald. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp zegt tegenover Suriname Herald dat de mensen ‘geld zijn gaan zoeken’. Slechts een klein deel van het personeel, dat bij andere banken is, heeft wel ontvangen. Personeelsleden die vanuit De Surinaamsche Bank hun geld moeten ontvangen, hebben nog niets op hun rekening gezien.
De bond is in het weekend door de leiding op de hoogte gesteld dat er problemen zijn met de uitbetaling, omdat er geen geld is. Het geld moet vanuit het ministerie van Financiën komen. De instelling heeft op tijd de nodige stukken ingediend. Naarendorp betreurt het dat er niet met het personeel gecommuniceerd wordt, wanneer ze wel kunnen beschikken over hun geld.
Hij merkt verder op dat naast RGD ook personeelsleden van meerdere gezondheidsinstellingen nog niet zijn uitbetaald. Naarendorp begrijpt dat het land in een moeilijke periode verkeert, waarbij er geen tot nauwelijks geld aanwezig is. Echter moet er vanuit de leiding van het land gecommuniceerd worden met de mensen, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.
Bij de RGD is het al jaren het geval dat de mensen niet op tijd over hun salaris kunnen beschikken. “Het personeel is dit echter wel al zat, want de mensen werken voor hun geld.” De bondsvoorzitter zegt dat het niet gaat om mensen die gebruik kunnen maken van hun spaargelden, want die hebben ze niet. “Vooral nu is het leven van dag op dag,” zegt hij.
Het is ieder keer moeilijk voor het bondsbestuur om de mensen ervan te overtuigen om het nodige geduld te betrachten. Wanneer het structureel gebeurt, dan heeft de bond geen tools meer om de mensen rustig te houden.Hij merkt verder op dat het iedere keer weer de medewerkers uit de gezondheidssector zijn, die dit moeten ontberen terwijl de doorsnee ambtenaar wel op tijd haar geld gestort krijgt. Met het COVID-19-gebeuren zijn het deze medewerkers, die in de frontlinie werken om de mensen te verplegen. Het personeel van RGD blijft in actie, totdat ze hun geld uitbetaald krijgen.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald