Rensch: ‘Gebed helpt mij erdoorheen’

12/02/2021 18:01 – Marinio Balsemhof

Mijensa Rensch (l) met Francia Gonzales (m) en Karen Diaz.  
PARAMARIBO – Mijensa Rensch is hard op weg haar droom te verwezenlijken. De Surinaamse assistent-arbiter behoort tot het korps dat kans maakt om actief te zijn op het Wereldkampioenschap voor vrouwen onder 23 jaar in Nieuw-Zeeland. De Surinaamse vormt een vast trio met Karen Diaz en Francia Gonzales uit Mexico. Gonzales is de scheidsrechter.
Rensch vindt het een eer om uitverkoren te zijn en tot de zes assistenten van het Caribisch Gebied te behoren. “Dit is waarvoor ik heb gewerkt en ik ben er enorm trots op dat ik samen met de Jamaicanen en iemand uit Barbados ben uitgekozen”, reageert ze in gesprek met de Ware Tijd.
Voor Rensch is belangrijk dat zij vooral fit blijft, omdat dit één van de belangrijkste vereisten is voor een lijnrechter. Doordat het voetbal in Suriname al bijna een jaar stilligt, vormt dit een enorme uitdaging voor de voormalig voetbalinternational. Het is niet gemakkelijk, maar zij put kracht en motivatie uit verschillende dingen.
“Mijn grootste motivatie is om mijn droom te verwezenlijken en dat is deelnemen aan het vrouwen WK. Sinds ik kandidaat ben, houd ik hieraan vast. Ik zal niet opgeven, omdat ik vanaf het begin hieraan heb gewerkt”, zegt Rensch. Wanneer ze zich niet gemotiveerd voelt, “bid ik voor kracht”, vertelt Rensch. “Ik kijk ook vaak naar mijn oude resultaten, waaronder ‘s, videobeelden en rapporten, om weer gemotiveerd te raken.” Dat is volgens de assistent-referee niet gemakkelijk, maar in tijden toen zij het niet meer zag zitten, heeft gebed haar geholpen.
Behalve dat de arbiters een goede conditie moeten hebben, is de gezondheid ook van eminent belang. Volgens Rensch moet er te allen tijde een bewijs kunnen worden aangetoond dat de officials gezond zijn. Ook wordt er gekeken naar de resultaten van de laatste optredens.-.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname