Rekruten niet bevorderd; Bond haalt hen uit operaties

De politie-rekruten zijn vandaag niet bevorderd en beëdigd, zoals in de planning lag. De beëdiging is weer uitgesteld. Als reactie hierop heeft de Surinaamse Politie Bond (SPB) de rekruten uit de operaties gehaald. Dit bevestigt bondsvoorzitter, Raoul Hellings, tegenover Starnieuws. De rekruten worden weer ingedeeld als de bevordering en beëdiging een feit zijn.

De presidentiële commissie die het Korps Politie Suriname heeft doorgelicht, heeft aangegeven dat veel zaken niet in orde zouden zijn. Hiertegen heeft de SPB geprotesteerd en eist dat iedereen die de opleiding met goed gevolg heeft afgerond, beëdigd dient te worden, als er geen nieuwe informatie naar boven komt die belastend zou zijn.

Vernomen wordt dat er bezwaren zijn vanuit de leiding van het land over enkele rekruten. Er was nadere informatie hierover gevraagd aan de korpschef. Hellings zegt dat geld ook een van de issues is. Het korps zou uit eigen middelen de activiteit moeten financieren. De rekruten hebben ook nog geen uniform.

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com