PARAMARIBO — Tijdens de vijfdaagse regionale workshop ‘Marine Casualty Investigation and Reporting’ krijgen deelnemers inzicht in de nieuwste technieken en strategieën voor het onderzoek naar maritieme ongevallen. De focus is daarbij op het verhogen van de veiligheid op zee en het verminderen van risico’s.
De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) treedt als gastvrouw op van de regionale workshop. Directeur Michel Amafo maakt duidelijk dat de wetgeving van Suriname moet worden aangescherpt als het gaat om de binnen- en kustvaart. “Vooral met het oog op olie en gas zal er een verdere toename van scheepvaart zijn. Daardoor is er een grotere kans op incidenten.”
“Door deze trainingen in Suriname te organiseren, kunnen al onze mensen de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en bij te dragen aan de veiligheid op zee”
MAS-directeur Michel Amafo
Volgens de MAS-directeur ligt de toekomst van Suriname op het water, omdat meer dan 90 procent van alle goederen via waterwegen wordt vervoerd. De samenwerking met de landen in de regio maakt dat Suriname sterker wordt in de scheepvaart, meent hij.
Keuze Suriname
Eerder dit jaar vond een vergadering plaats van de directeuren van maritieme autoriteiten uit het Caribisch Gebied, waarbij de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) aangaf dat er behoefte is aan training in het opzetten van ongevallenonderzoek. “Aangezien er geen gastland was voor deze training, heeft MAS aangeboden om het evenement te organiseren”, verklaart Amafo.
Hij praat van een belangrijke stap voor Suriname, omdat het de mogelijkheid biedt om lokale maritieme professionals te trainen en te versterken. “Door deze trainingen in Suriname te organiseren, kunnen al onze mensen de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en bij te dragen aan de veiligheid op zee, in onze regio”, benadrukt de directeur.
Hij geeft aan dat het belangrijk is om te weten wat er moet worden gedaan wanneer ongevallen zich voordoen bij het vervoeren van goederen en personen te water. Verder voegt hij eraan toe dat de oorzaak ook moet worden vastgesteld, zodat er preventieve maatregelen kunnen worden getroffen voor de toekomst.
(lees verder onder de )
MAS-directeur Michel Amafo. [: CDS]Samenwerking versterken
Experts van de IMO zullen in Residence Inn Paramaribo tot en met vrijdag hun kennis delen en richtlijnen bespreken, zodat Caribische landen effectiever kunnen reageren op en rapporteren over maritieme incidenten. Leedwine David Pichon, Implementation Support Officer bij de IMO, stelt dat de workshop de samenwerking binnen de regio zal versterken.
Ze benadrujt dat de IMO ontwikkeling in de maritieme industrie ondersteunt om de veiligheid op zee te verbeteren. “We proberen onze leden te ondersteunen om zoveel mogelijk internationale instrumenten te implementeren met betrekking tot gevaarlijk onderzoek en verzameling”, aldus de functionaris.
Leedwine David Pichon, Implementation Support Officer bij de IMO. [: CDS]
- De euro was de meest verhandelde valuta ten opzichte van de…..
- Zijlmans belicht in Diesrede somber beeld gezondheidszorg..
- Alle 30 passagiers zinkende boot Apoera zijn veilig..
- Sozavo zal aanvragen ‘sneller en efficiënter’ afhandelen do…..
- Ministerie GBB negeert vonnis over grondkwestie Berlijn..
- Blueboot zinkt op zandbank: Passagiers tijdig gered..
- DSB halveert aankooplimiet US$/€ van 10.000 naar 5.000..
- Nieuw BIS-systeem verbetert uitkeringsproces en betrouwbaar…..
- Gezin van tien dakloos door brand..
- Naaimachines voor textielwerkers te Devisbuiten..
- Boot Apoera aan het zinken; passagiers gered..
- Marronstam Bakabusi Nengre krijgt wedergeboorte met benoemi…..
- Amerikanen maken gretig gebruik van mogelijkheid vervroegd …..
- Finabank plaatst succesvolle obligatie van USD 20 miljoen..
- Politie gaat foutparkeerders en illegale straatverkopers aa…..
- Auto vliegt in brand na aanrijding..
- Goedkeuring statuten vóór uitschrijven verkiezingen SZB..
- Max Terborg draagt commando Vaandelwacht en Drumband KPS ov…..
- Uncommon Sense..
- Farmers fully compensated..
- Su Aid start tiende campagne; meer dan SRD 10 miljoen nodig…..