Regiocommandant Paramaribo zal strenger optreden tijdens lockdownuren

De regiocommandant van Paramaribo, Orlando Jacott, heeft ook geluiden opgevangen dat politieambtenaren hand- en spandiensten zouden verlenen om illegale feestjes voortgang te laten vinden. Ook is hem ter ore gekomen dat in sommige gevallen ambtenaren giften aannemen om het feestje stil te zwijgen. Dit wat wordt beweerd kan de politiefunctionaris nog niet hard maken.
Tijdens de verscherpte lockdownmaatregelen, die gisteren zijn ingegaan, zal de politie zonder aanziens des persoon optreden; althans dat heeft de regiocommandant beloofd. Hij zegt dat de politie niet overal tegelijk kan zijn en er vaak genoeg belangen worden afgewogen voordat er wordt uitgerukt bij lockdownovertredingen.
Als voorbeeld haalt hij aan dat de sterke arm dinsdag een illegaal feest in Paramaribo-Noord heeft stopgezet. Hij geeft aan dat er meer dan honderd personen aanwezig waren. Alle feestgangers zijn weggestuurd. De vergunning van de locatie waar de festiviteit was, is ook ingetrokken. De eigenaar moet een boete van SRD 5000 betalen voor de overtreding.
Jacott maakt ook melding van illegale feestjes in Paramaribo-Zuid. In maart alleen hebben de Zonen van Hermandad 481 mannen en 152 vrouwen opgebracht als lockdownovertreders. Alle overtreders hebben een minimale boete van SRD 350 moeten betalen.
In het paasweekend zijn 210 overtreders opgebracht, waarvan het merendeel van het mannelijk geslacht was. Ook zijn er negentien personen zonder rijbewijs staande gehouden, die het lockdowntijdstip hadden overtreden.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald