De regering heeft een lijst opgesteld van staatsbedrijven die geprivatiseerd zullen worden, waaronder SAIL. Daarnaast zijn er bedrijven die officieel bestaan maar momenteel geen actieve rol vervullen. Dit zei minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voorafgaand aan de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM). Er loopt momenteel een pilotproject om staatsbedrijven voor te bereiden op privatisering.
De gesprekken tussen de huidige directie van SAIL en de vakbond richten zich op de toekomst van de werknemers, waarbij hun belangen prioriteit krijgen. Minister Sewdien bevestigt dat de privatisering van SAIL inmiddels vaststaat. Dit proces zal zorgvuldig worden uitgevoerd om een soepele overgang te waarborgen en om onzekerheid bij medewerkers te voorkomen.
Minister Sewdien heeft de voordelen en nadelen van de verkoop van SAIL besproken met de Raad van Commissarissen. Voor vandaag staat er een gesprek gepland met de medewerkers op het terrein van SAIL. Hoewel de eerste reacties van de medewerkers en de samenleving op de mogelijke verkoop negatief waren, benadrukt de minister dat het proces transparant zal verlopen.
De minister verzekert dat de medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken over hun banen; er zullen geen ontslagen vallen. Er is bovendien aandacht voor de belangen van alle betrokkenen om een probleemloze overgang te faciliteren. Dit geeft hoop dat de privatisering zorgvuldig zal verlopen, waarbij de belangen van de medewerkers centraal staan.
SAIL bevindt zich momenteel in een uitdagende positie door verschillende factoren. Het bedrijf probeerde zich te redden door te investeren in Tilapia-productie en door een plan van aanpak op te stellen, maar ook de garnalenteelt bracht niet het gewenste resultaat. De medewerkers maken zich zorgen over cruciale zaken zoals hun pensioen en willen voorkomen dat ze voor onverwachte situaties komen te staan.
Daarnaast is het gebouw van SAIL dringend toe aan renovatie, wat extra druk legt op de organisatie. Ondanks 60 jaar ervaring kan SAIL momenteel niet meer dan 65 medewerkers in dienst houden. Volgens minister Sewdien kan SAIL niet langer als een gezond bedrijf worden beschouwd en ligt de focus nu vooral op het verwerken van producten voor derden. Dit roept vragen op over de duurzaamheid van het bedrijf, vooral omdat de regering niet van plan is om het bedrijf met subsidies in stand te houden.
- Surinaamse delegatie niet te spreken over onprofessionele o…..
- Zuriël Morris en Gloria Terlaan winnen Rotary VOJ Student E…..
- UMCG rondt kinderhartmissie succesvol af..
- Trump arriveert in Wisconsin in een vuilniswagen ter ere va…..
- Agnes Rudolfina Pinas (70) Purmerend 28-10-2024..
- Argentijnse president Milei ontslaat minister van Buitenlan…..
- RBTM houdt verdachte aan voor oplichting en verduistering..
- Meteodienst: Zon, droog, buien en windstoten..
- Vrouw vermoedelijk door echtgenoot vermoord..
- Column: Geen overbodige hakballetjes en Opo Kondre oefenen..
- Voor de 20e keer Rotary VOJ Student Excellence Award..
- Minister Vorswijk: ‘Plantage Berlijn wordt niet uitgegeve…..
- Onjuiste informatie over volledige uitbetaling steun aan ri…..
- WASH Emergency Training ter versterking kennis en vaardighe…..
- Medewerkers OW volgen training Gender en Gendergerelateerd …..
- Coalitie betreurt incident tijdens DNA-vergadering..
- Van 163 staatsbedrijven uiteindelijk 29 behouden..
- Natisia Francis eerste vrouwelijke tamboer maître KPS..
- Acht slachtoffers: man gearresteerd voor I-phone oplichting…..
- Paper forms a thing of the past: Suriname introduces digita…..
- BEP divali boodschap..