Regering wil volk ondanks veel uitdagingen naar betere tijden leiden

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk, benadrukken dat de regering zich zal blijven inzetten om het volk, ondanks de vele uitdagingen, naar betere tijden te leiden. Santokhi en Brunswijk blikten gisteren tijdens een persconferentie terug op wat de regering in de afgelopen drie jaar heeft kunnen realiseren. De afgelopen drie jaar zijn volgens hen niet makkelijk geweest, maar de regering heeft zich eraan verbonden om land en volk te leiden naar betere tijden. De president deelde mee, dat er door prudent beleid van de regering, stabilisatie is gecreëerd op koers en de schuldencrises.
De economie is op koers en de schuldencrises is met een duurzaam herschikkingsprogramma behoorlijk stabiel. Het staatshoofd zei ervan overtuigd te zijn, dat hetgeen bereikt is in de afgelopen periode, voldoende basis biedt en een sterk fundament is om verder op voort te borduren. ‘’De regering wil ook naar beter beleid, bestuur en resultaten neerzetten.‘’ Hiervoor is er volgens de president, een voordialoog ingezet om zoveel mogelijk de inzichten van de samenleving over haar bijdrage in het vervolgtraject te vernemen. De resultaten uit dit traject zijn intussen in de regeringsraad goedgekeurd om te worden meegenomen in het beleid 2023-2025. Dit zal naar zeggen van de president geschieden met verregaande en nauwe betrokkenheid van de samenleving. Hiervoor zijn volgens Santokhi reeds verschillende structuren uitgewerkt, welke allemaal ingevuld zullen worden.
De president gaf aan dat de economie ‘’op koers is’’. Het staatshoofd erkent dat niet alles op tijd is gekomen en dat de uitvoering van het herziene IMF-programma lang op zich heeft laten wachten. De president heeft de overtuiging dat het Staff-Level Agreement met het IMF volgende week wordt goedgekeurd. ‘’De schuldencrisis is behoorlijk stabiel met een duurzaam herschikkingsprogramma’’, aldus Santokhi.
Zowel De president als vicepresident zeggen dat er nog veel uitdagingen zijn. ‘’De armoede en de cyanide-kwestie zijn een heet hangijzer voor de regering’’, zei Brunswijk. Hij riep de samenleving op niet in paniek te raken en geen zaken te dramatiseren. Santokhi noemde ook de hoge winkelprijzen en instabiele koers. Hiertegenover staat volgens Santokhi, ‘’dat de regering nu op eigen kracht salarissen en verhogingen kan betalen en sociale programma’s uitvoeren, al dan niet met steun van internationale instituten’’.
The post Regering wil volk ondanks veel uitdagingen naar betere tijden leiden ..