Regering wil verhoogd tempo bij ontwikkelen beleidsgebieden

De regering Santokhi wil met het oog op het opgang brengen van de economische ontwikkeling, met een verhoogd tempo reeds het komende jaar bepaalde beleidsgebieden ontwikkelen. Naar aanleiding van deze intentie heeft een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi een presentatie gehad, die is verzorgd door Peter Bhairo, senior consultant AP en G.
President Santokhi zei dat er in verband hiermee al enkele projecten zijn geïdentificeerd. “Dat moet nu allemaal uitgevoerd worden.” Het staatshoofd noemde vervolgens enkele projecten die klaar zijn voor de uitvoering. Er zullen bruggen met mechanische banen worden gebouwd voor de oversteek van boten in Futu Pasi en Drietabbetje.
In Moengo zal een middelbare school verrijzen. In het district Marowijne zullen er verder projecten ten behoeve van de verbetering van de water- en elektrificatievoorziening worden uitgevoerd.
Voor Commewijne ligt een plan klaar voor het inzetten van een veerverbinding. Dit met het oog op het oplossen van het fileprobleem. In Wanica zal er een vuilverbrandingsoven worden opgezet, met eventueel de mogelijkheid afval te gebruiken voor het opwekken van energie. In Para zal er ook een middelbare school worden opgezet. Ook aan het beroepsonderwijs zal hier aandacht worden besteed.
De moderne agro-industrie zal in Saramacca, Coronie en Nickerie naar hoger niveau worden getild. In Nickerie zal er ook een luchthaven worden gebouwd. Deze haven kan worden gebruikt als hub voor het transporteren van goederen naar de Caribische regio.
Het ligt ook in de planning om in het kader van de verfraaiing van het uitzicht in Paramaribo te starten met de bouw van een business center voor particuliere en overheidsdiensten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald