Regering vindt gold card gewezen ministers te duur

14/11/2020 10:03 – Van onze redactie

Ex-minister Rabin Parmessar vermoedt dat rancune heeft meegespeeld bij het besluit van de regering om de gold card van gewezen bewindslieden in te trekken. : NII  
PARAMARIBO – Gewezen ministers zijn gebelgd dat de regering hun gold card, die hen toegang gaf tot bepaalde medische diensten, heeft stopgezet. Een aantal hunner heeft minister Bronto Somohardjo een brief geschreven, waarin opheldering wordt gevraagd en er wordt zelfs gedreigd naar de rechter te stappen om hun voorzieningen hersteld te zien.
Ex-minister Rabin Parmessar bevestigt het bestaan van de brief tegenover de Ware Tijd en dat het is getekend door ex-bewindslieden van de NDP. Echter, hij benadrukt dat het niet per se om de NDP ex-ministers gaat. “De kaarten van alle ex-ministers zijn ingetrokken.”
Somohardjo zei tegenover Apintie TV dat de regering vindt dat handhaving van de kaarten te duur is. Door de vorige regering werden de platinum en de gold card geïntroduceerd. De platinum card was bestemd voor de zittende ministers en de gold card voor de ex-bewindslieden. Beide kaarten gaven toegang tot alle medische voorzieningen, zij het dat die van de platinum card iets betere voorzieningen herbergde.
Gewezen ministers moesten eerder een aantal medische diensten eerst zelf betalen en deze daarna declareren. De kaart voorkwam dit. Somohardjo ziet geen probleem in het herleven van de oude situatie. De zaak is besproken in de raad van ministers en geconcludeerd werd dat het te duur is, om de kosten van de kaart te blijven betalen.
Parmessar vindt de houding van de regering naar de ex-bewindslieden toe, onbehoorlijk. “Het gaat om mensen die gewerkt hebben voor het land en nu trek je de zaak in zonder zelfs hierover met de mensen te hebben gesproken.” Hoewel de maatregel verder reikt dan de ministers uit slechts het vorig bewind, verdenkt Parmessar de regering van rancune. “En dat is zielig.”
In elk geval Somohardjo lijkt niet onder de indruk van de mening van de ontevredenen. Hij maakte er gewag van dat maandag, wanneer de regering aan het woord komt bij de begrotingsbehandeling, hij nader op de zaak zal ingaan. “Laten we kijken hoe dat zich verder gaat afspelen.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname