Regering verscherpt lockdown in paasweekend

De lockdownmaatregelen worden in het paasweekend aangescherpt. De regering wil de drukte die op Phagwa was ontstaan voorkomen. Het ministerie van Justitie en Politie dat belast is met de ordehandhaving van de COVID-19-maatregelen is op basis van de laatste ontwikkelingen binnen de samenleving genoodzaakt de veiligheidsmaatregelen vanaf vrijdag 2 april voor de komende feestdagen landelijk aan te scherpen.
Maatregelen die gelden voor het paasweekend1. Vrijdag 2 april en maandag 5 april worden gelijkgesteld met de zondag. Dat wil zeggen dat de lockdowntijd voor het weekend (zaterdag en zondag) van 21.00 uur tot 05.00 uur is. Van maandag tot en met vrijdag is dat van 23.00 uur tot 05.00 uur.2. Alle locaties met een openbaar karakter mogen niet meer dan 50 bezoekers toelaten. Dit is afhankelijk van de beschikbare capaciteit en met in achtneming van de social distance.3. De locaties Wakapasi en de Palmentuin krijgen bewaking. Het Korps Politie Suriname (KPS) zal hierbij de ondersteuning krijgen van Defensie. De bestuursdienst van Paramaribo-Noordoost zal ook in dit gebied haar controle uitoefen.
De politiecontrole in de buurten en in het verkeer wordt ook opgevoerd. Bij misstanden zal er niet geschroomd worden om alle ten dienste staande middelen aan te wenden en ook hard op te treden.
Het ministerie van Justitie en Politie doet een beroep op de samenleving om gehoor te geven aan de maatregelen van de regering, zodat wij gezamenlijk de verspreiding van het COVID-19-virus kunnen tegengaan.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald