Regering treft maatregelen wateroverlast binnenland

In verschillende delen van het binnenland is door de vele regens van de afgelopen periode wateroverlast ontstaan. Enkele dorpen staan blank. De regering deelt mee dat er terstond maatregelen zijn genomen. Op instructie van president Chan Santokhi zijn de betrokken ministers en hulpdiensten druk bezig een crisisplan uit te werken dat erin moet resulteren dat de bewoners de nodige hulp kunnen krijgen.

De regering heeft met alle relevante diensten zoals het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing maatregelen getroffen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Momenteel worden alle gebieden die mogelijk getroffen zijn door de watersnood en eventuele schade hebben opgelopen, in kaart gebracht. Hierdoor kan de hulpverlening op effectieve wijze worden uitgevoerd.

In sommige dorpen, vooral in het Matawai gebied, is het overtollige rivierwater als gevolg van hevige regenval, tot boven knie hoogte. De granman van de Matuariërs, Lesley Valentijn, heeft aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuël, gerapporteerd dat de situatie alarmerend is in zijn bestuursgebied. Zijn onderdanen hebben het zeer moeilijk nu met de onverwachte wateroverlast.

Minister Emanuël zegt dat de situatie vooralsnog niet zorgwekkend is in de andere gebieden. Met name in het Tapanahony gebied wordt het gezien als de normale hoge waterstand tijdens deze periode van het jaar. Wel wordt ervoor gevreesd dat de oogst verloren zal gaan door het overtollige water dat het hele gebied blank heeft gelegd. De  minister geeft ook aan dat de weg naar Pusugrunu op bepaalde gedeelten compleet is weggespoeld door het water dat buiten de oever van de kreken in het gebied is getreden. De districtscommissarissen van Sipaliwini blijven de ontwikkelingen in de gaten houden en zullen gelijk rapporteren indien nodig.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com