Regering solidair met volk; in tien maanden gespaard

De kritiek als zou de regering niet solidair zijn met volk, wuift president Chan Santokhi van zich af. Hij zei dat ook de regering bijdraagt aan de solidariteitsheffing. Voor alle burgers met een jaarinkomen van SRD 150.000 geldt dat zij solidariteitsheffing moeten betalen. “Ook de regering draagt bij. Als wij meer moeten inleveren zullen wij dat ook bespreekbaar maken. Het volk heeft al ingeleverd, we willen ze meer ademruimte geven.”
Op een gisteren belegde persconferentie van de regering zei het staatshoofd, dat er door ‘tai bere’ geld gespaard is. “Dit is het gevolg van het prudent beleid en zuinig omgaan met geld. Drai a doni drie leisi, voordat je het uitgeeft.”
De president zei verder, dat deze besparingen terug kunnen vloeien naar het volk. Maar het staatshoofd vreest, dat als het geld niet op een goede manier de samenleving wordt ingepompt het koers- en prijsstijgingen met zich kan meebrengen. “Dan valt het plan van de minister van Financiën en Planning en de governor van Centrale Bank van Suriname om de economie te herstellen in het niet.”
De regering wil zo snel mogelijk met maatregelen komen om het volk te beschermen. De president zei dat alle beloftes ingelost zullen worden. Het staatshoofd heeft ook gesproken over de schulden van het land. Volgens de regeringsleider zullen pas in 2035 alle schulden die op Suriname rusten zijn afgelost.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald