Regering presenteert op 25 mei actieplan voor tweede helft regeertermijn

De regering gaat de tweede helft van haar regeertermijn in met een actieplan. Het startpunt voor de tweede fase van de regeertermijn wordt op donderdag 25 mei gegeven, waarbij het document tijdens een persconferentie aan de samenleving gepresenteerd zal worden. Het actieplan zal het resultaat zijn van de bijdragen en inzichten van de verschillende groepen die tijdens de pre-dialoog door president Santokhi ontvangen zijn, waaronder het bedrijfsleven, de vakbeweging en maatschappelijke organisaties.

De vertegenwoordigers van de organisaties en instanties zijn op zaterdag 20 mei in het perscentrum van het Kabinet van de President door president Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd over de resultaten van het voortraject om te komen tot nationale dialoog. Minister Albert Ramdin zegt dat deze predialoog tot doel heeft gehad te komen tot een nationale agenda met betrokkenheid van de samenleving. De verkregen inzichten zijn gecategoriseerd naar politiek-bestuurlijke, financieel-economische en sociaal maatschappelijke issues. Tegelijkertijd is het een zelfreflectie geweest voor de regering.

De bedoeling is dat de verschillende ministers op basis van de inzichten gaan werken aan concrete initiatieven en maatregelen. Partijen zullen dinsdag hun commentaar geven op het pre-rapport, waarna die woensdag ter goedkeuring in de regeringsraad behandeld zal worden. Vervolgens wordt dit op 25 mei aan de samenleving gepresenteerd. “En dan geven wij het startpunt voor uitvoering van het tweede deel van de regeerperiode”, aldus minister Ramdin.

..