Regering ontvangt miljarden van Staatsolie, pe a moni de

‘First Lady zal toezien dat gelden naar samenleving gaan’
President Chandrikapersad Santokhi  heeft in het programma Krin Taki, duidelijk gemaakt waarom hij First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry, zitting heeft laten nemen in de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ‘’Wij kijken naar integriteit, deskundigheid, want een raad van bestuur is een werkarm van de regering en daarom zijn personen die in staat zijn het regeerprogramma van de regering met betrekking tot de parastatalen goed uit te voeren, nodig’’, aldus het staatshoofd.
‘’Binnen de RvC van Staatsolie was er een jurist nodig die de toetsing kan plegen van internationale overeenkomsten die zijn gesloten en nog aangegaan zullen worden’’, zei de president. Daarom past volgens hem de First Lady goed in deze raad, omdat ze master Internationaal Business Law heeft gestudeerd naast de rechtersopleiding van vijf jaar. ‘’Bovendien is zij een masters in Conflicthantering aan het afronden.’’ De president zegt, dat hij zijn partner zal inzetten als hij zelf ziet dat zij de competenties bezit om een functie in te vullen naast haar First Lady-schap.
De president zei dat hij wat dit betreft, een nieuwe visie heeft. Dit besluit onderbouwt de president door te zeggen, dat hij schrok bij de presentatie van de Staatsolie waar hij kreeg te zien, dat de regering USD 2 miljard heeft ontvangen van het bedrijf in de afgelopen tien jaar. ‘’Pe a moni de?’’, was zijn vraag, terwijl het volk verarmt.
“We wisten dat we ook een econoom nodig hadden en daarom zit de heer Jim Bousaid nu in de RvC die de financiële cijfers zal bekijken.
Ook de heer Ryan Nannan zal op wetenschappelijk niveau zijn bijdrage leveren, want de inkomsten van Staatsolie moeten ten goede komen aan het volk van Suriname.
De First Lady heeft vanaf de eerste dag geholpen op het kabinet met meer dan 18 uren per dag en zij moet alle stukken voor de president juridisch screenen en tegelijkertijd nagaan als die voldoen aan de normen, die een president zou willen”, aldus Santokhi. Bij Staatsolie is er ook een jurist nodig die alle stukken/contracten monitort en toetst en als de First Lady met haar cv capabel is, dan maakt zij volgens de president, aanspraak op die functie. “Als ze ook elders ingezet zal moeten worden om het land uit de crisis te halen, ga ik dat doen”, zegt de president. Hij gaf ook aan, dat hij een team van vrijwilligers heeft dat met nul cent aan salaris, bereid is het werk dag en nacht te doen. Tot deze groep behoort eveneens de First Lady. ‘’Ik heb het volste vertrouwen in de First Lady dat ze goed werk zal verrichten als RvC-lid bij Staatsolie. Ze kent de inzichten van de president, ze kent het beleid en ze kent het regeerprogramma en dat moet bij Staatsolie geïmplementeerd worden”, aldus het staatshoofd.
First Lady heeft meer competenties
First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry zei in hetzelfde programma, dat zij begrijpt dat in Suriname traditioneel van een First Lady wordt verwacht, dat die zich bezighoudt met sociaal werk. Het sociale werk zal ze blijven doen uit liefde. Met haar zal Suriname deze keer een andersoortige First lady hebben, want zij neemt de verantwoordelijkheid op zich om erop toe te zien dat de gelden vanuit Staatsolie naar de samenleving toe gaan. “Deze First lady heeft veel meer competenties. Als er een beroep wordt gedaan op een burger met competenties om een bijdrage te leveren om het land weder te helpen opbouwen, dan zet ik mijn schouders onder het werk”, zei ze. Zij benadrukte dat ze er sinds dag één is en tot de laatste dag haar bijdrage zal blijven leveren. Santokhi-Seenacherry zal haar sociaal-maatschappelijke taak als First Lady moeten blijven doen, maar zal ook ingezet worden omdat ze de competenties daartoe bezit. En vooral als zij haar bijdrage wenst te leveren om de crisis te beheersen.
The post Regering ontvangt miljarden van Staatsolie, pe a moni de appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname