Regering ontslaat Kromosoeto als SPSB-directeur

De regering heeft Ginmardo Kromosoeto ontslagen als directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). De ontslagresolutie is ondertekend door president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën. Het personeel is intussen op de hoogte gesteld van het ontslag. 

Het is nog niet duidelijk wie de nieuwe directeur wordt bij SPSB. Starnieuws verneemt dat een lid van de raad van commissarissen, Ritesh Ganpat staflid van Financiën, gedelegeerd commissaris is. Volgens de wet wordt een bankdirecteur onmiddellijk ontslagen indien tegen hem een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld. In zijn verweer heeft Kromosoeto onderkend dat er onregelmatigheden zijn op een bankrekening. 

Kromosoeto is op 13 augustus in verzekering gesteld. Zijn aanhouding is met 30 dagen verlengd. In deze zaak zijn ook aangehouden de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) Robert van Trikt, zijn zakenpartner Ashween Angnoe en CBvS-topper Faranaaz Hausil. Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën wordt nog steeds opgespoord in deze zaak. 

Kromosoeto wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting. Het is niet uitgesloten dat meer mensen in deze zaak worden aangehouden. Kromosoeto wordt onder andere aan de tand gevoeld over aankoop van panden door de Staat. 

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com