Regering moet positie in bestrijding COVID-19 ernstig evalueren

Terwijl hij op zijn resultaat moest wachten nadat hij getest is op COVID-19 en zich moest afzonderen, heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, de assembleevergadering van gisteren bezocht. Achteraf is gebleken dat de minister positief is getest op het virus. Amoksi heeft de zaal verlaten zonder enige mededeling van de regering.
De zaak kwam pas aan het licht toen de fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, het aankaartte. Volgens Melvin Bouva moet de regering haar positie in de bestrijding van het virus ernstig evalueren. Hij gaf aan dat het niet de eerste keer is dat de regering een slecht voorbeeld geeft aan de samenleving.
“Blunders op blunders. Als het mogelijk is dat een minister zijn weg vindt in DNA, gebruikmaakt van een aantal faciliteiten, in contact komt met het personeel en DNA-leden, de gelegenheid krijgt van de president om weg te sluipen en dan na ernstig aangeven van de NDP-fractieleider te bekennen dat de minister inderdaad besmet is, denk ik dat de regering er goed aan doet om haar eigen positie in het bestrijden van COVID-19 ernstig te evalueren,” gaf Bouva aan in gesprek met Suriname Herald.
Onverantwoordelijk gedragHij wijst op het onverantwoordelijke gedrag van de regering bij verschillende aangelegenheden. “Wij hebben dat gezien in Brokopondo bij een ceremonie, laatst nog in Nickerie en nu weer in het parlement. Wij vinden dat de regering nonchalant omgaat met de maatregelen, terwijl er van de samenleving wordt verwacht dat wij ons wel houden aan de regels,” benadrukt de parlementariër.
Hij is ook niet spreken over de houding van president Chan Santokhi in het parlement. Bouva is van mening dat de president direct alarm moest slaan toen de minister het positieve testresultaat kreeg. Hij bekritiseerde ook het gedrag van DNA-voorzitter Marinus Bee, omdat hij niet de nodige ruimte heeft gegeven aan het parlement om zich hierover te spreken.
De volksvertegenwoordiger vindt dat de voorzitter juist het personeel en de leden in bescherming moest nemen, vooral als het gaat om veiligheid. Volgens hem wilde men na het ontsmetten verder gaan met de vergadering. “Ik zou me ernstig verzetten daartegen en de zaal verlaten. COVID-19 is geen grap,” benadrukt Bouva.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald