‘Regering moet koers veranderen’

03/09/2020 18:09 – Ivan Cairo
NPS-parlementariër Ivanildo Plein (l) is het niet eens met de gang van zaken.  
PARAMARIBO – De regering dient haar koers te veranderen en in haar besluitvorming uit een ander vaatje te tappen. “De regering moet ook meer communiceren met het volk. Er is zoveel ruis binnen de samenleving over de richting van de regering-Santokhi/Brunswijk. Dit komt door gebrek aan voorlichting naar de gemeenschap toe”, vindt NPS-assembleelid Ivanildo Plein.
De politicus is van oordeel dat de voorlichtingsdienst van de regering beter moet worden ingezet en harder dient te werken. De samenleving moet constant worden geïnformeerd over wat de regering doet en wat ze van plan is. “Dit moet te begrijpen zijn voor het volk. Je kunt als regering geen zaken voorbereiden en dan de samenleving daarmee opzadelen. Het kan er bij mij niet in dat de regering te midden van een lockdown de government take verhoogt. Ik hoop niet dat bij de komende lockdown de regering weer met andere verassende elementen komt, zonder voorafgaande kennisgeving”, zegt Plein.
De volksvertegenwoordiger is niet blij met de controversiële benoemingen die de regering sinds haar aantreden heeft gepleegd. “Ik ben er faliekant tegen dat familieleden worden geaccommodeerd in meerdere functies. Als we vinden dat er bezuinigd moet worden, dan moet een ieder bezuinigen. Dus ook de regering. Geen dubbele benoemingen voor één persoon, geen faciliteren van familie en vrienden”, stelt de NPS-vertegenwoordiger. Hij zegt deze zaken te zijner tijd in het parlement aan de orde te zullen stellen “omdat we andere zienswijze hebben op dat stuk”.
Plein is vooralsnog goed gestemd over de richting van het sociaal beleid. Hij merkt op dat de regering de zwakke groepen dient te beschermen en geen “gewichten te gooien op de schouders van het volk, dat het reeds moeilijk heeft”. “Ik ben blij dat de regering komt met een sociaal vangnet met de distributie van de Covid-19-voedselpakketten naar de zwakke groepen. De samenleving weet dat de afgelopen tien jaar zij is verarmd, doordat er flink huis is gehouden. Ik roep de regering op om zeer creatief te zijn bij de inkomensverhogende maatregelen. Maar no weri a hebi gi a volk. A volk abi en moeilijk keba.”
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname