Regering mag rekenen op ondersteuning mediadirecteuren

De regering mag rekenen op ondersteuning van de mediadirecteuren verenigd in de Vereniging Radio- en Televisiebedrijven Suriname (VRTS), op onder meer het gebied van communicatie. Deze toezegging deed verenigingsvoorzitter Anwar Lallmohamed onlangs op een bijeenkomst met president Chan Santokhi. Ze waren door het staatshoofd uitgenodigd.
Tijdens deze bijeenkomst heeft de regeringsleider onder meer de huidige situatie vooral met betrekking tot COVID-19 voorgehouden en de inspanningen van de regering om tot normalisatie over te gaan. De VRTS heeft de president aangegeven, dat in deze samenwerking er uiteraard op een aantal zaken zal worden gelet zoals good governance, fair play en transparantie.
De VRTS-voorzitter meent dat de leden met hun nieuwsdiensten, actualiteitenprogramma’s en reporters die elke dag in het veld zijn, de polsslag van de samenleving als geen ander beter kunnen aanvoelen. Verder heeft het staatshoofd ook het te voeren beleid van de regering gepresenteerd, terwijl Lallmohamed van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om enkele punten onder de aandacht van de president te brengen.
Volgens de Communicatiedienst Suriname stelde Werner Duttenhofer jr., directeur van Radio 10, het op prijs dat president Santokhi hun up-to-date heeft geïnformeerd over de huidige situatie. Collega Kenneth Rambali van TBN vond het belangrijk dat de media-eigenaren werden uitgenodigd en aangehoord. “Welke regering ook aanzit, die moet met de gemeenschap communiceren,” zei Rambali.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald