Regering keurt bezoldigingsreeks BBS goed

De nieuwe bezoldigingsreeks van het personeel van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) is goedgekeurd door de regering en zal deze week gepubliceerd worden. De minister van Binnenlandse zaken (Biza), Bronto Somohardjo, zegt alles in het werk te zullen stellen om ervoor te zorgen dat het personeel eind september volgens de nieuwe reeks uitbetaald wordt. Over de uitbetaling van achterstallige gelden (twk) zal er nog onderhandeld worden.

De reeks was overeengekomen met de vorige regering en is goedgekeurd door president Chan Santokhi. Somohardjo deed de mededeling bij een ontmoeting op zijn ministerie met de bond bij het BBS. Hij heeft de bond gevraagd om de eerste negen maanden rekening te houden met de financiële druk op de staat. Hij zegt dat de lonen de vorige maand met moeite zijn uitbetaald. Ook deze maand zal het niet makkelijk gaan. “Het betreft een urgentiefase van negen maanden. Daarna volgt een stabilisatiefase naar de groeifase. Waarop jullie recht hebben, krijgen jullie wel. Maar ik vraag nog even rekening te houden met de twk”, aldus Somohardjo.

Waarnemend bondsvoorzitter Guillaume Coulor is blij met de snelle afhandeling van zaken en de opstelling van president Chan Santokhi naar BBS toe. Coulor zegt de financiële situatie waarin het land verkeert te begrijpen en is daarom bereid om met zijn werkgever te onderhandelen over het in delen uitbetalen van de twk. “De BBS bestaat uit circa 200 leden. Er is nog een kostenplaatje van ongeveer SRD 200.000 per maand. Belangrijk is dat de nieuwe loonreeks in werking gaat en van daaruit kunnen we verder onderhandelen over de twk”, zegt Coulor.

Coulor vroeg Somohardjo om het vaststellen van de organisatiestructuur van de BBS met spoed aan te pakken. Volgens hem draagt de dienst ook bij aan de inkomstenvergaring van de staat, meldt de voorlichting van Biza. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com