Regering geeft uitleg over aanschaf ambassadevoertuig Nederland

De regering heeft nadere informatie verschaft over de aanschaf van een voertuig voor de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi. De ambassadeur zou onder normale omstandigheden een residentie ter beschikking hebben, ware het niet dat het daartoe beschikbare gebouw, is verkocht door de vorige regering, meldt de regering via de Communicatiedienst Suriname (CDS) in reactie op een column die vandaag op Suriname Herald is gepubliceerd.
De ambassadeur vertoeft om die reden in zijn eigen woning en verplaatst zich dagelijks tussen zijn woning, de ambassade en andere noodzakelijke plekken. De realiteit is dat de Surinaamse ambassadeur tot twee keer toe met een defectief voertuig langs de weg is komen te staan. De noodzaak om het achttien jaar oude voertuig te vervangen was dus dringend aanwezig. Het tweede voertuig, een acht jaar oude bus, kan immers moeilijk worden ingezet, om te voorzien in het regulier transport van de ambassadeur, meldt de CDS.
In afwachting op vervanging had ambassadeur Khargi zijn eigen voertuig ingezet, dat nog steeds beschikbaar is voor de ambassade. De juiste procedure is bewandeld door via de Raad van Ministers goedkeuring aan te vragen voor de lease van een voertuig. Het leasebedrag is 1.100 euro per maand voor dit voertuig, meldt CDS.
Aangezien de ambassade slechts over één representatief voertuig beschikt, wordt deze wagen ook ingezet voor het transport van buitenlandse gasten die in werkverband moeten worden getransporteerd, aldus de regering via de CDS.