Regering draagt Raghoebarsing voor als regeringscommissaris bij CBvS

Oud-minister Stanley Raghoebarsing is door de regering voorgedragen als regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De benoeming wordt breedgedragen door zowel CBvS-governor, Maurice Roemer, minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV).
President Chan Santokhi heeft vandaag over de invulling van de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) een gesprek gehad met de autoriteiten. De nieuwe RvC moet binnen niet al te lange tijd een feit zijn. Aan de oud-minister is gevraagd invulling te geven aan deze functie. Raghoebarsing zegt dat de regeringscommissaris een belangrijke brugfunctie zal vervullen tussen de regering en de CBvS.
Hij onderstreept de belangrijke taak van zo’n functionaris. De financiële situatie zoals door de huidige regering is overgenomen is niet eenvoudig. Die heeft zich vertaald in onder meer een hoge valutakoers. “Iedereen voelt aan dat er maatregelen om de economie weer gezond te maken, zullen komen. Echter moeten die maatregelen niet alleen goed doorgerekend, maar vooral goed doorgepraat worden,” vindt hij.
Belangrijk is dat wanneer de maatregelen komen, de groepen die het zwaarst getroffen zijn worden bijgestaan. Volgens Raghoebarsing zijn het moeilijke maatregelen, maar door gezamenlijke inspanningen kan Suriname uit de crisis komen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald