Rechter veroordeelt 24-jarige man voor seksueel contact met minderjarig meisje

De 24-jarige verdachte Presant B. is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan elf maanden en twee weken voorwaardelijk, wegens het hebben van seks met een minderjarig meisje van veertien jaar. Het incident vond plaats nadat Diana, onder invloed van alcohol, samen met haar broer, zwager en Presant had gedronken op 15 januari.
Toen Presant niet in staat was om naar huis te gaan, werd hem toestemming gegeven om in een van de kamers te slapen. Op een bepaald moment ging Diana, die zelf ook onder invloed was, de slaapkamer binnen en had ze seksueel contact met Presant. Dit leidde tot een ruzie tussen Diana en haar broer.
De volgende dag deed de vader van Diana aangifte tegen Presant voor het hebben van seks met zijn minderjarige dochter. Na het vernemen van Diana’s verliefdheid op Presant en haar onwil om naar anderen te luisteren, riep haar vader Presant thuis. Echter, uit angst besloot hij niet naar Diana’s ouders te gaan, maar meldde hij zich bij de politie, waar hij werd aangehouden.
Na haar wanhopige poging om zichzelf van het leven te beroven door haar polsen door te snijden, werd Diana naar de Spoedeisende Hulp gebracht. Ondanks de medische zorg slaagde ze erin om te ontsnappen. Eenmaal terug thuis veroorzaakte ze voortdurende ruzies en dreigde ze haar ouders met zelfmoord als ze geen toestemming kregen om samen te wonen met Presant.
Tijdens de zitting verklaarde Diana dat ze van Presant hield en met hem wilde samenwonen. Haar moeder bracht naar voren dat Diana eerder een andere vriend had, die haar beloofd had om met haar te trouwen, maar nadat hij gearresteerd werd voor veediefstal, werd ze verliefd op Presant. Ze gaf ook toe dat Diana eigenlijk moeilijk in de omgang was en verwend was.
Na de aanhouding van Presant besloten zowel zijn ouders als die van Diana dat hun kinderen met elkaar zouden trouwen, zodra Presant vrijgelaten zou worden. Na zijn vrijlating verzocht Presant echter om enkele maanden uitstel, omdat hij nog niet genoeg geld had.
Ondertussen raakte Diana ongeduldig en werd verliefd op een veel oudere man, met wie ze besloot samen te gaan wonen. Als gevolg van deze ontwikkelingen werd Presant niet veroordeeld en bleef hij op vrije voeten.