‘Rechter mi no wani sroto’

17/11/2020 04:55 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – De smeekbede van Rafael A. heeft hem maandag niet het gewenste resultaat opgeleverd. Hij is in september aangehouden omdat hij meerdere keren familieleden, onder wie zijn moeder en zus, heeft mishandeld en bedreigd. Ook zijn vriendin is vaker slachtoffer geweest van zijn agressief gedrag.
Echter, Rafael A. ontkent alle beschuldigingen. “Ik heb wel een kleine ruzie gehad met mijn zus, maar mi no mishandel no wan sma”, verweerde hij zich. Het was duidelijk dat de man niet langer in de cel wenst te blijven maar rechter Maureen Dayala dacht daar anders over.
De rechter hield hem voor dat meerdere personen aangifte tegen hem hebben gedaan. Hij zou zijn vriendin en zus zelfs met de dood hebben bedreigd. “Is dat niet waar?” De verdachte bleef even stil en ontkende daarna opnieuw dat hij de feiten heeft begaan. “Rechter mi e begi yu gran tangi, mi no wani sroto”, zei hij bijna huilend met beide handen op het hoofd.
Terwijl hij nog bezig was te smeken riep Dayala de hulp van de zaalwacht in. “Hij mag gaan”, zei ze streng. De rechter stelde de zaak uit naar 18 januari om getuigen te horen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname