Rechter-commissaris besluit morgen over invrijheidstelling Adhin

Rechter-commissaris Sieglien Wijnhard neemt morgen een besluit over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van oud-vicepresident Ashwin Adhin. Dit heeft raadsman Irvin Kanhai tegenover Suriname Herald bevestigd.
Er is nog geen verzoek gedaan tot de invrijheidstelling van zijn cliënt. Het wachten is op het besluit van de rechter-commissaris morgen, legt Kanhai uit.
De rechter-commissaris heeft Adhin en de andere drie verdachten gedetailleerd en uitgebreid gehoord. Adhin is telefonisch gehoord. De vier verdachten Amien D., Vijendra R., Antonio K. en Adhin, zijn eerst bij het parket voorgeleid.
Antonio K. is na zijn voorgeleiding in vrijheid gesteld. Antonio K. die als fotograaf werkzaam is op het Kabinet van de Vicepresident heeft ontkend vernielingen te hebben aangericht aan apparaten.
Ook heeft hij geen apparaten verduisterd. Hij beweert dat er twee fototoestellen aanwezig waren, een oud en een nieuw toestel. Hij zou een onderdeel van het nieuwe fototoestel hebben geplaatst in het oude toestel en zo hebben gewerkt met het oude fototoestel. Ook ontkent hij een fototoestel te hebben meegenomen want de fototoestellen zijn altijd aan het werk gebleven.
De drie overige verdachten blijven aangehouden en de verwachting is dat de rechter-commissaris morgen een besluit neemt wat betreft hun vrijlating.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald