Recherche Paramaribo sluit drie verdachten op

Randy O. (36) en Furgill B. (38) zijn op 19 mei door leden van de Recherche van Paramaribo aangehouden voor diefstal. De 29-jarige vrouwelijke verdachte, Meljora, is op 20 mei in verzekering gesteld. Een benadeelde deed op 30 maart aangifte op het politiebureau Uitvlugt. Hij verklaarde tegenover de politie dat drie mannen kans zagen zijn kluis inhoudende verschillende geldbedragen in euro, SRD en US-dollar, en sieraden van zilver, goud en diamant weg te nemen.
Na de daad verlieten de verdachten de plek met medeneming van de buit. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe drie mannen de diefstal hebben gepleegd. De zaak werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.
Na bekomen en uitgewerkte informatie zijn Randy en Furgill met medewerking van het Arrestatieteam (AT) opgespoord en op twee verschillende locaties binnen Paramaribo aangehouden. Op het lichaam van dit duo werd een klein deel van de gouden sieraden gevonden en in beslag genomen.
Randy en Furgill ontkennen het strafbare feit te hebben gepleegd. De verdachte Meljora, die als interieurverzorgster werkzaam was bij de aangever werd door de rechercheurs ontboden, waarna zij werd voorgeleid.
Volgens haar kreeg ze uit handen van een van de verdachten een geldbedrag in US-dollar, waarmee zij een auto kocht. Dit voertuig is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. De derde mannelijke verdachte is voortvluchtig. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt.
Randy, Furgill en Meljora zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald