Reactie Assembleelid Ramsukul op artikel NDP-fractie

(Ingezonden)

Als jonge parlementariër word ik erg blij met tips en adviezen van personen die graag willen helpen om de crisis waarin Suriname zich bevindt zo snel mogelijk tot het verleden te laten behoren. Ook uit wat op eerste opzicht negatief lijkt, probeer ik toch het positieve eruit te halen. Zo las ik het artikel van de NDP-fractie. Ondanks de negatieve ondertoon van dat artikel zal ik het positieve eruit proberen te halen.

Wat meteen opvalt is dat na 10 jaren de NDP eindelijk tot het besef komt dat zij naar de noden van het volk had moeten kijken in plaats van naar hun eigen belang en die van vrienden en familie. Dit is heel goed en ik ben er aangenaam verrast door. Had ze dit eerder ingezien, dan zou de huidige regering nu geen maatregelen hoeven te treffen.

Het volk moet inderdaad niet gaan boeten voor de fouten die door de NDP gemaakt zijn. Helaas hebben zij de afgelopen jaren het zo slecht gedaan, dat er weinig opties overblijven voor de huidige regering. Een regering die inderdaad tegen het onverantwoord lenen is, omdat zij weten dat deze maatregelen het gevolg zijn van het onverantwoord aangaan van leningen.

De regering heeft duidelijk aangegeven eerst te willen werken aan de belastingschijven, zodat niet alle loontrekkers vallen onder de noemer ‘brede schouders’. De SRD is in de afgelopen jaren zodanig gedevalueerd dat vrijwel eenieder in de hoogste schijf terecht is gekomen. Zo slecht is het beleid geweest. 

Wat wij in deze tijd niet kunnen missen is de Covid-19 pandemie waarin wij zitten. De regering Santokhi/Brunswijk wil heel graag eenieder die geraakt is hiervoor compenseren. Gelukkig heeft zij van de vorige regering een voorbeeld hoe dat niet moet. Van fouten van anderen kan je leren. Hopelijk kan ze ook die fouten afstraffen en de gelden van het toenmalige Covid-19 noodfonds ook nog terughalen. Ik hoop dat de NDP-fractie ook hieraan zal meewerken en kijk nu al uit naar die vergadering.

Als laatste ben ik nog eens aangenaam verrast en eens met de mogelijkheden genoemd door de NDP-fractie. Ik zelf heb ook wat ideeën voor deze regering, zoals het stopzetten van de uitkeringen aan de ministers die de afgelopen 10 jaren ‘gereshuffeld’ zijn omdat zij een slechte job hebben gedaan. Het ongedaan maken van wurgcontracten die de vorige regering zijn aangegaan, zoals dat van de directeur van NVB. Het terugdraaien van benoeming en bevorderingen van onder andere leden van de NDP-fractie. We kunnen zo doorgaan, maar dat zullen wij nog bespreken in de vergaderingen die volgen.

In Sarnami zou men zeggen: ‘Nau sau choohe khake billi hajj ko chali’. Na het plegen van veel ernstige misdrijven, toont men heilig gedrag..

Kishan Ramsukul
Lid van De Nationale Assemblee
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com