RBTP houdt drie verdachten aan

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben aan de Coesewijnestraat de 32-jarige J.M., E.T. (26) en R.M. (25) aangehouden, waarna zij werden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Een benadeelde deed op 1 januari aangifte op het politiebureau Latour. Volgens zijn verklaring kwam hij met zijn partner rond vier uur in de ochtend thuis aan.
Zij kregen niet de gelegenheid hun woning binnen te gaan, omdat het koppel gelijk werd overvallen door drie gewapende mannen die uit een witgelakt voertuig waren gestapt. Een van ze loste een waarschuwingsschot en onder bedreiging werd het koppel overvallen en beroofd van hun gouden halsketting en andere persoonlijke spullen. Na de daad verlieten de drie verdachten de plek.
De man zette een achtervolging in. Het drietal merkte dit vermoedelijk op en bracht de man op een dwaalspoor door verschillende straten in de omgeving in en uit te rijden. Op een bepaald moment lieten ze de vluchtauto onbeheerd achter en vervolgden hun weg te voet verder. Op de kruising van de Coesewijnestraat en de Nieuwweergevondenweg stapten zij in een ander gereedstaand voertuig.
Na de informatie te hebben uitgewerkt, werd het drietal opgespoord en op dezelfde dag ter hoogte van een winkelzaak aan de Coesewijnestraat gesignaleerd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is dit trio in verzekering gesteld. De buit is nog niet achterhaald.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald