RBTP houdt 19-jarige inbraakverdachte aan

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben op 20 november de 19-jarige O.K. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan gekwalificeerde diefstal, gepleegd bij een constructie- en installatie handelszaak. Achter het gebouw is er een tas met daarin een cutter, schoeisel en kleding, die vermoedelijk aan de 19-jarige toebehoren aangetroffen en in beslag genomen.
De verdachte O.K. verschafte zich toegang tot het gebouw, door het traliewerk van de voorgevel op de bovenverdieping te forceren. De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg zaterdagochtend de dievenmelding aan de Fred Derbystraat van het Command Center. Bij aankomst van de wetsdienaren bevond de verdachte zich nog in het gebouw. Deze zag kans via het dak uit het gebouw te vluchten.
In de Drambrandersgracht werd de 19-jarige man gesignaleerd en door het RBTP klemgereden. Ondanks hij tot stoppen werd gesommeerd, zette hij zijn vlucht voort. RBTP-leden hebben de achtervolging te voet ingezet. Op de kruising van de Hofstraat en de Drambrandersgracht, losten de wetsdienaren een waarschuwingsschot, die de verdachte ook niet tot andere gedachten bracht.
De politieambtenaren waren genoodzaakt gericht op de verdachte te schieten, waarbij hij in beide benen een schotverwonding opliep. Met de ambulance werd de gewonde verdachte afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor het verkrijgen van medische hulp.
O.K. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek ingesloten, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald