Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft gisteren tijdens een persconferentie, met betrekking tot activiteiten van het ministerie medegedeeld, dat de (COP16 ) meeting die president Chandrikapersad Santokhi met een kleine delegatie, waaronder technici van het ministerie van Ruimtelijke Onderneming en Milieu (ROM), heeft bijgewoond op Cali (Colombia), een succesvolle bijeenkomst was. De bijeenkomst handelde over biodiversiteit. Op dat stuk zijn er belangrijke afspraken gemaakt ten aanzien van de financiering en het behoud van de biodiversiteit. “Suriname heeft een hoog niveau van biodiversiteit, we zijn een carbon-negatief land, een van de meest beboste landen ter wereld. Dat trekt altijd aandacht,” aldus Ramdin. Verder zei hij dat het belangrijk is voor Suriname, altijd aanwezig te zijn op deze bijeenkomsten.
Ramdin benadrukte verder, dat aanstaande donderdag er een regeringspersconferentie gehouden zal worden , nadat de raad- van ministers en de regeringsvergadering de dag daarvoor op, woensdag zijn gehouden. Ramdin sprak verder over de aankomende Klimaattop (COP29), waarbij de effecten van de klimaatverandering, aan de orde zullen komen. Dit zal plaats vinden in Baku de hoofdstad van Azerbaijan, van 12 tot en met 13 november 2024. De delegatie uit Suriname zal bestaan uit, president Chandrikapersad Santokhi, minister Marciano Dasai, van Ruimtelijke Onderneming en Milieu (ROM) , minister van BIBIS, Albert Ramdin en een kleine delegatie van technici van het ministerie van ROM. Toevoegend hierop zei Ramdin, dat Santokhi op 13 november de eerste spreker van de ochtend zal zijn.
De bedoeling is dat Santokhi daar nadrukkelijk het Surinaams standpunt met betrekking tot klimaatverandering, de effecten daarvan en niet alleen de negatieve aspecten,” maar ook de positieve ontwikkelingen rondom deze kwestie zal onthullen,” aldus Ramdin.
Suriname zal ook deelnemen aan de oprichting van de G-Zero Alliantie, een samenwerkingsverband tussen carbon-neutrale en carbon-negatieve landen zoals; Suriname, Bhutan, Panama, Madagascar, Commoren en een aantal andere landen in Afrika. De alliantie zal de aandacht vestigen op het behoud van koolstofneutraliteit en negativiteit, naast de bestaande internationale focus op emissiereductie in koolstofpositieve landen.
The post Ramdin: ‘Suriname is een van de meest beboste landen ter aarde, dat trekt veel aandacht’ ..
- DNA versterkt Aanbestedingswet om corruptie en inefficiënti…..
- Symbolische steun en blijvende uitdagingen:..
- Temperatuur daalt, afwisselend zon en bewolking..
- Delegatie Standard & Poors over twee weken in Suriname …..
- Na rechterlijke comparitie: SVB tijdelijk terug naar oude s…..
- Geen speciale wetgeving nodig om ‘local content’ te bescher…..
- Kamala Harris waarschuwt voor tweede presidentschap Trump..
- Arnold Herman Ristie (88) Amsterdam 27-10-2024..
- COP16: Landen lanceren natuurcoalitie..
- Meteodienst: Kans op kortdurende, zware onweersbuien..
- Ministry of Justice and Police investigates abuse in detent…..
- Padieboeren hebben weer problemen bij het inzaaien..
- COP16: Santokhi roept op tot wereldwijde samenwerking..
- IMF onder de indruk van resultaten die Suriname bereikt hee…..
- Raghoebarsing verzekert: ‘Regering sluit geen leningen op b…..
- Ori kan geen volledige zekerheid bieden voor schoolstart op…..
- ABP-BIZA: ‘Wel veel mis bij BIZA’..
- VSB bezorgd over nieuwe werkvergunningsprocedure buitenland…..
- Raghoebarsing: Opgestapeld vuil wordt vandaag opgehaald..
- Peiling Reuters/Ipsos: Harris voorsprong op Trump slinkt to…..
- Albinezen zoeken liever medische hulp in Frans-Guyana..