Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft gisteren tijdens een persconferentie, met betrekking tot activiteiten van het ministerie medegedeeld, dat de (COP16 ) meeting die president Chandrikapersad Santokhi met een kleine delegatie, waaronder technici van het ministerie van Ruimtelijke Onderneming en Milieu (ROM), heeft bijgewoond op Cali (Colombia), een succesvolle bijeenkomst was. De bijeenkomst handelde over biodiversiteit. Op dat stuk zijn er belangrijke afspraken gemaakt ten aanzien van de financiering en het behoud van de biodiversiteit. “Suriname heeft een hoog niveau van biodiversiteit, we zijn een carbon-negatief land, een van de meest beboste landen ter wereld. Dat trekt altijd aandacht,” aldus Ramdin. Verder zei hij dat het belangrijk is voor Suriname, altijd aanwezig te zijn op deze bijeenkomsten.
Ramdin benadrukte verder, dat aanstaande donderdag er een regeringspersconferentie gehouden zal worden , nadat de raad- van ministers en de regeringsvergadering de dag daarvoor op, woensdag zijn gehouden. Ramdin sprak verder over de aankomende Klimaattop (COP29), waarbij de effecten van de klimaatverandering, aan de orde zullen komen. Dit zal plaats vinden in Baku de hoofdstad van Azerbaijan, van 12 tot en met 13 november 2024. De delegatie uit Suriname zal bestaan uit, president Chandrikapersad Santokhi, minister Marciano Dasai, van Ruimtelijke Onderneming en Milieu (ROM) , minister van BIBIS, Albert Ramdin en een kleine delegatie van technici van het ministerie van ROM. Toevoegend hierop zei Ramdin, dat Santokhi op 13 november de eerste spreker van de ochtend zal zijn.
De bedoeling is dat Santokhi daar nadrukkelijk het Surinaams standpunt met betrekking tot klimaatverandering, de effecten daarvan en niet alleen de negatieve aspecten,” maar ook de positieve ontwikkelingen rondom deze kwestie zal onthullen,” aldus Ramdin.
Suriname zal ook deelnemen aan de oprichting van de G-Zero Alliantie, een samenwerkingsverband tussen carbon-neutrale en carbon-negatieve landen zoals; Suriname, Bhutan, Panama, Madagascar, Commoren en een aantal andere landen in Afrika. De alliantie zal de aandacht vestigen op het behoud van koolstofneutraliteit en negativiteit, naast de bestaande internationale focus op emissiereductie in koolstofpositieve landen.
The post Ramdin: ‘Suriname is een van de meest beboste landen ter aarde, dat trekt veel aandacht’ ..
- Harris erkent nederlaag: “We moeten de uitkomst acceptere…..
- Republikeinen heroveren controle over Amerikaanse Senaat..
- ABOP eist ministerie van Binnenlandse Zaken op..
- Waldemar Kowsoleea..
- SIAF..
- Charleen Vallery Karijosentono-Toekiman al een week vermist..
- Nog steeds tekort aan medicijnen..
- Delegatie OKB in de VS voor observatie stemmingsproces..
- Biden feliciteert Trump en nodigt hem uit voor ontmoeting i…..
- Prijsbeheersing en consumentenbescherming tijdens de feestd…..
- Aanbestedingswet 2023 met 28 stemmen goedgekeurd..
- Auto loopt schroeischade op bij autobrand; vermoedelijk bra…..
- Suriname participeert in Frans-Guyanees cybersecurity congr…..
- Asabina ziet gevecht om SRD 800 miljoen bij Biza..
- Begroting elektriciteitssubsidies reeds in eerste helft 202…..
- Wat betekent het verlies van Kamala Harris voor de VS?..
- Wachter gekneveld, daders overmeesteren bewoners..
- Nederland biedt Suriname steun voor plantgezondheidscontrol…..
- Tranen van vreugde maar ook van verdriet bij herverkiezing …..
- Overwinning Trump, lessen voor Surinaamse verkiezing: infla…..
- Donald Trump herkozen als president VS..