Ramdin stoort zich aan kritieken over voordracht Khargi

07/11/2020 09:59 – Merredith Bruce

Volgens minister Albert Ramdin heeft kandidaat-ambassadeur Rajendre Khargi de ‘touch’ met de Surinaamse politiek en de diaspora in Nederland.  
PARAMARIBO – Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) stoort zich aan de kritieken rondom de voordracht van Rajendre Khargi als ambassadeur van Suriname in Nederland. Eén van de kritieken is dat Khargi een persoonlijke vriend van Ramdin is en zijn voordracht daarom als nepotisme kan worden gezien. Daarnaast wordt gesteld dat Khargi niet geschikt is voor de functie. De kritieken zijn naar verluidt voornamelijk van personen uit de diaspora.
Op een persconferentie vrijdag over de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid door het ministerie, is de bewindsman ook ingegaan op vragen van de pers over de benoeming van een ambassadeur in Nederland. Reagerend op de kritieken rondom diens voordracht, zei Ramdin dat de keuze voor Khargi gebaseerd is op “serieuze overwegingen”.
Het gaat, zegt hij, om iemand die jaren, alhoewel niet zichtbaar, met Chandrikapersad Santokhi als VHP-voorzitter heeft meegelopen in het opbouwen van internationale betrekkingen. Hij is goed ingevoerd in de Nederlandse en Europese politiek, heeft toegang tot het Nederlandse parlement en het Nederlandse bestel en bestuur. “We hebben de goede vruchten van mogen plukken”, meent de bewindsman.
Het feit dat er zo snel in contact is getreden met de nieuwe regering is volgens Ramdin mede daardoor. “Het zijn gesprekken die zijn gevoerd door de voorzitter van de VHP, daterend van 2013. Vanaf dat moment is Khargi betrokken bij die gesprekken.” Volgens Ramdin is de overtuiging dat Khargi ook in deze fase van een herstelrelatie met Nederland een belangrijke rol kan vervullen. Niet alleen door zijn contacten, maar ook door de ‘touch’ die hij heeft met de Surinaamse politiek en de diaspora in Nederland.
“Jammer dat we de gewoonte schijnen te hebben dat wanneer een naam wordt genoemd voor een functie opeens iemand niet geschikt of gekwalificeerd is”, zei de minister over de kritiek. “Ik wil dan bijna de conclusie trekken dat wij nooit iemand geschikt vinden tenzij het om onszelf gaat.” Hij heeft benadrukt dat het nu nog om een voordracht gaat. Als het gaat om de benoeming moeten er nog wat protocollaire zaken in orde worden gemaakt. Dat traject is nu gaande.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname