Ramdin: Diana Pokie minister af

Diana Pokie is vanaf vandaag geen minister meer van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Dit heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking bevestigd tegenover Suriname Herald. Hij geeft aan dat president Chan Santokhi het verzoek tot ontslag van Pokie heeft gehonoreerd.
Uit hoofde van zijn constitutionele verantwoordelijkheid en op basis van discussies die eerder zijn gevoerd is door de president ingegaan op het verzoek, zegt Ramdin.

Diana Pokie

Het heeft wat langer geduurd. Ondanks de medische omstandigheden en de gezondheidssituatie van de ex-minister was zij bereid vandaag langs te komen. Nadat ze de brief had ingediend, heeft ze met de president en vicepresident Ronnie Brunswijk enkele zaken besproken.
“We zijn heel blij met de wijze waarop het is gegaan. Het was openhartig, collegiaal en constructief. Ze heeft aangegeven dat ze beschikbaar blijft voor de regering en dat is een hele goede zaak. Het is niet prettig voor de collega en ook niet voor mij, maar het zijn omstandigheden die daartoe hebben geleid. Pokie zal verder even rust houden en wanneer ze weer beschikbaar is zullen we weer contact met haar hebben over het vervolg van het traject. Pokie zal zeker haar bijdrage blijven leveren aan de ontwikkeling van het land,” laat Ramdin weten.
Pokie kwam eerder dit jaar in opspraak nadat zij vermoedelijk stukken zou hebben getekend voor uitgegeven concessies. Ook heeft ze naamsverbeteringen aangebracht op stukken van uitgegeven concessies. Er werd toen een onderzoek gedaan naar de vermeende malversaties van de ex-bewindsvrouw.
Verklaring PokieIn een verklaring laat Pokie weten dat de berichtgeving betreffende haar functioneren als minister van GBB haar goede naam en eer ernstig heeft aangetast. Zodanig dat het invloed heeft gehad op haar gezondheid. Aan de Surinaamse- en internationale samenleving wil ze uitdrukkelijk zeggen dat ze in de hoedanigheid van minister geen enkele handeling heeft gepleegd in strijd met het Decreet uitgifte domeingrond, de Wet bosbeheer of enige andere wettelijke regeling dan ook.
Helaas houdt de politiek daar geen rekening mee en ze beseft dat ze daarom de eer aan zichzelf moet houden. Ze heeft daarom het besluit genomen om de eer aan zichzelf te houden door haar portefeuille ter beschikking te stellen aan de president.
Het is Ramdin nog niet bekend wie Pokie zal opvolgen. Vorige week vernam Suriname Herald dat ABOP-fractieleider Dinotha Vorswijk, Pokie als GBB-minister gaat opvolgen.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald