Ramadhin: Vandaag betaalopdracht 2e tranche AZP

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deelt mee dat de opdracht tot overmaking van de tweede tranche aan het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) later op de dag zal worden gedaan. Het gaat om een bedrag van SRD 2.500. Minister Ramadhin zegt aan dat hij het bestuur van de bond reeds op de hoogte heeft gesteld.

Leden van de bond bij (AZP) zijn donderdag spontaan in actie gegaan nadat is gebleken dat de tweede tranche niet was uitbetaald. Er was SRD 2500 overeengekomen met de regering. ”Volgens afspraak moest het geld donderdag worden gestort en die is uitgebleven. Dat heeft de mensen boos gemaakt” zegt Lloyd Pool voorzitter van de bond.

Ook heeft een circulaire over de derde tranche vanuit de directie kwaadbloed gezet bij de leden. Volgens de afspraak met de regering zouden zij  SRD 5000 ontvangen. In de circulaire wordt hiervan afgeweken en komen twee tranches van SRD 2500 in de plaats. Pool merkt op dat de leden het niet accepteren.De bondsvoorzitter geeft aan dat het actiemodel inhoudt dat er ‘s morgens een minimale bezetting is op de werkvloer. Hij geeft aan dat vanuit de directie weinig oplossing kan komen omdat die ook afhankelijk is van de regering. “Ik heb de minister van volksgezondheid gesproken en die zou met zijn college van Financiën mogelijkheden bekijken”.

Pool zegt dat tijdens de onderhandelingen over de betaling er reeds gevraagd was hoe haalbaar het zou zijn aangezien er ook vakantiegeld uitbetaald moet worden. “Zij gaven ons aan dat het geld voor vakantiegeld reeds was gereserveerd. En de tweede tranche zou gewoon uitbetaald kunnen worden,” zegt hij. De vakbondsleider zegt begrip te hebben voor de leden die verhit zijn, “zij waren onder protest akkoord gegaan. Vooral hoe zij eerder hiervoor hebben gewaarschuwd”. 

Volgens de bondsman ontwaard het geld elke dag meer en hebben de mensen steeds meer onkosten. “Terwijl anderen thuis zaten tijdens de lockdown, waren mensen in de zorg steeds aan het werk. Kijk naar de stijgende benzine prijzen. Openbaar vervoer is ook niet optimaal maar de zorg gaat door”.  Op alle afdelingen is het personeel aanwezig op minimale bezetting. De leden komen in de ochtend weer bijeen voor verdere stappen.

Minister Ramadhin hoopt dat vandaag de actie wordt opgeheven. Hij merkt op dat begin volgende week het geld op de rekening van de zorgverleners zal worden bijgeschreven. Hij verwacht dat de acties worden opgeheven waardoor de samenleving niet wordt gedupeerd.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com