Raghoebarsing wordt nieuwe regeringscommissaris CBvS

Econoom tevens oud-minister Stanley Raghoebarsing wordt de nieuwe regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De benoeming heeft de zegen van de monetaire autoriteiten, Maurice Roemer, governor van de CBvS en minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning. Ook de Surinaamse Bankiers Vereniging heeft haar zegen gegeven. 

Raghoebarsing om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij vandaag formeel gevraagd is door president Chan Santokhi om deze functie in te vullen. De officiële benoeming moet nog plaatsvinden. Raghoebarsing neemt over van Lesley Winter. Wie verder deel zal uitmaken van de nieuwe raad van commissarissen, is nog niet duidelijk. Ambtshalve hebben de directeuren van Financiën en Economische Zaken zitting hierin. 

Als adviseur van minister Achaibersing is Raghoebarsing ook erbij tijdens het wekelijkse overleg tussen de monetaire autoriteiten. Raghoebarsing zegt dat hij een heel goed beeld heeft gekregen over de financiële situatie van het land. Er is een prettige samenwerking ontstaan. Er zijn heel wat vraagstukken die aangepakt moeten worden op financieel-economisch vlak.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com