Het ministerie van Financiën en Planning heeft nimmer SRD 27 miljoen overgemaakt als subsidie voor de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), zoals minister Stanley Raghoebarsing eerder zou hebben verklaard in de media. Eerder zei de minister dat er voor 2024 een bedrag van SRD 27 miljoen zou zijn overgemaakt naar de STVS voor de exploitatie van het staatsmedium in dat jaar.
Dit blijkt uit een presentatie die STVS-directeur Raoul Abisoina afgelopen donderdag heeft gehouden voor de leiding van het ministerie van Financiën en Planning en vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, waarop Suriname suriname de hand heeft weten te leggen.
Volgens informatie die Suriname suriname heeft vernomen, hebben de partijen van gedachten gewisseld over de kwestie van de overuren van het personeel, die sinds mei vorig jaar niet zijn uitbetaald nadat het ministerie aangaf dat niet meer dan 30 overuren per ambtenaar in essentiële diensten van het staatsmedium mogen worden gemaakt.
Uit de presentatie, waarop Suriname suriname de hand heeft weten te leggen, blijkt dat de STVS geen SRD 27 miljoen, maar iets meer dan SRD 820.000 heeft ontvangen voor goederen en diensten. STVS-directeur Abisoina zou tijdens het overleg duidelijk hebben gemaakt dat het ministerie van Financiën en Planning deze verkeerde informatie, zoals door minister Raghoebarsing in de media gebracht, alsnog recht zal trekken.
Het staatsmedium heeft twee groepen personeel: de ambtenaren, die personeel zijn van het Kabinet van de Vicepresident en zijn uitgeleend aan de STVS, en het CAO-personeel. De STVS draagt zelf de kosten van de tweede groep, terwijl de eerste groep, conform de personeelswet, onder de verantwoordelijkheid van de overheid valt.
De kwestie rondom de STVS kwam de afgelopen weken in het nieuws nadat de medewerkers op 14 januari hun misnoegen hebben geuit bij president Chan Santokhi over hun rechtspositie en het uitblijven van de betaling van hun reeds gemaakte achterstallige overuren. Het personeel heeft op 7 februari een prikactie gevoerd om aandacht te vragen voor hun situatie. Op 12 februari heeft het personeel ook hun misnoegen geuit bij vicepresident Ronnie Brunswijk.
De toekenning van subsidie aan de STVS is statutair vastgelegd, waarbij de aandeelhouder verantwoordelijk is voor alle grote investeringen bij het staatsmedium.
- 597 Netwerken: Verplichte vermogensregistratie en strikte e…..
- Krijgsraad aangevuld met twee leden..
- Hier zijn de uitslagen van de voetbalwedstrijden op 13 febr…..
- Santokhi: “Minister van Financiën kijkt naar mogelijkheden …..
- Binnenlandse verkiezingsmissie succesvol afgerond..
- Sanders Waarschuwt: Musk en Trump Centraliseren Macht op Au…..
- Kuldipsingh: ‘EZ is nu beter georganiseerd, processen zijn …..
- Presidentiële werkgroep kondigt grootse viering 50 jaar Sre…..
- Verkiezingen zullen gevoelens over doorgedrukte IMF-program…..
- Tuchtcollege voor landmeters geïnstalleerd..
- Herdenkingscomité Slavernijverleden in Nederland opgericht..
- 18 Bedrijven vanuit Curaçao opzoek naar samenwerkingsmogeli…..
- Tuchtcollege voor landmeters officieel geïnstalleerd..
- Veel geld en sieraden buitgemaakt berovingen Goudstraat..
- Tuchtcollege voor landmeters officieel ingesteld..
- Activist Pakittow roept op tot een nieuwe regering..
- Defensie hanteert passende sancties voor molestplegers..
- TotalEnergies blijft sterk presteren ondanks zwakke markt..
- IMF doet negende en laatste beoordeling van Suriname..
- Twee nieuwe leden bij de Krijgsraad van Suriname..
- Acht illegale Guyanese vissers opgepakt door Kustwacht..