Het ministerie van Financiën en Planning heeft nimmer SRD 27 miljoen overgemaakt als subsidie voor de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), zoals minister Stanley Raghoebarsing eerder zou hebben verklaard in de media. Eerder zei de minister dat er voor 2024 een bedrag van SRD 27 miljoen zou zijn overgemaakt naar de STVS voor de exploitatie van het staatsmedium in dat jaar.
Dit blijkt uit een presentatie die STVS-directeur Raoul Abisoina afgelopen donderdag heeft gehouden voor de leiding van het ministerie van Financiën en Planning en vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, waarop Suriname suriname de hand heeft weten te leggen.
Volgens informatie die Suriname suriname heeft vernomen, hebben de partijen van gedachten gewisseld over de kwestie van de overuren van het personeel, die sinds mei vorig jaar niet zijn uitbetaald nadat het ministerie aangaf dat niet meer dan 30 overuren per ambtenaar in essentiële diensten van het staatsmedium mogen worden gemaakt.
Uit de presentatie, waarop Suriname suriname de hand heeft weten te leggen, blijkt dat de STVS geen SRD 27 miljoen, maar iets meer dan SRD 820.000 heeft ontvangen voor goederen en diensten. STVS-directeur Abisoina zou tijdens het overleg duidelijk hebben gemaakt dat het ministerie van Financiën en Planning deze verkeerde informatie, zoals door minister Raghoebarsing in de media gebracht, alsnog recht zal trekken.
Het staatsmedium heeft twee groepen personeel: de ambtenaren, die personeel zijn van het Kabinet van de Vicepresident en zijn uitgeleend aan de STVS, en het CAO-personeel. De STVS draagt zelf de kosten van de tweede groep, terwijl de eerste groep, conform de personeelswet, onder de verantwoordelijkheid van de overheid valt.
De kwestie rondom de STVS kwam de afgelopen weken in het nieuws nadat de medewerkers op 14 januari hun misnoegen hebben geuit bij president Chan Santokhi over hun rechtspositie en het uitblijven van de betaling van hun reeds gemaakte achterstallige overuren. Het personeel heeft op 7 februari een prikactie gevoerd om aandacht te vragen voor hun situatie. Op 12 februari heeft het personeel ook hun misnoegen geuit bij vicepresident Ronnie Brunswijk.
De toekenning van subsidie aan de STVS is statutair vastgelegd, waarbij de aandeelhouder verantwoordelijk is voor alle grote investeringen bij het staatsmedium.
- Minister Mathoera: ‘Mijn doel is Suriname te dienen’..
- Amafo terug naar ABOP, sluit zich aan bij strijd tegen armo…..
- VLS stopt onderhandelingen met OPSTU..
- Tropenbos Suriname focust dit jaar verder op versterking va…..
- Justitiële delegatie Curaçao volgt inkijkstage bij Juspol..
- VK biedt Oekraïne vredestroepen aan, Europese vastberadenhe…..
- Jongen loopt hoofdwond op na speelse ruzie met broer..
- Drie verdachte van diefstal gascilinders aangehouden..
- Bromfietser die in verboden rijrichting rijdt gewond na aan…..
- Rechtszaak cocaïnesmokkel in SLM-Toestel voortgezet..
- Zestiger omgekomen bij brand..
- TotalEnergies start nieuwe exploratieboring bij Blok 64 in …..
- Onzekerheid over import Braziliaans vee..
- Surinaamse U-17 voetbalselectie ontbreekt op CONCACAF-toern…..
- Eerste Kinderoncologie Unit officieel geopend in AZP..
- Kind (5) veroorzaakt woningbrand door te spelen met aanstek…..
- Het herstelprogramma van Suriname in perspectief..
- IMF aan Suriname: nu op dieet en hou discipline aan..
- PVV houdt Robinhood op gelijkspel..
- Man overlijdt na heftige brand aan de Grote Combéweg..
- VIDS veroordeelt MoU van Suriname en Chinalco:..