Quarantainefaciliteiten blijven uitdaging voor binnenland

06/11/2020 16:04 – Amanda Palis

MZ-directeur Herman Jintie. : CDS  
PARAMARIBO – Ondanks de ‘rust’ die nu wordt ervaren met de Covid-19-pandemie, wordt er volgens Herman Jintie, directeur Medische Zending Primary Health Care Suriname, hard gewerkt. “We hebben in de afgelopen twee, drie weken geen nieuwe besmettingen gehad in het binnenland, maar we hebben niet stil gezeten.” Er is vooral aan voorlichting over Covid-19 gewerkt. “We blijven daarbij op de voorzorgsmaatregelen hameren en geven ook de maatregelen door die zijn getroffen door de regering.”
Eén van de problemen waarvoor de Medische Zending zich gesteld ziet is de opvang van positief geteste personen die ziek zijn. “Er is wel capaciteit voor een korte opvang totdat ze naar de stad vervoerd kunnen worden. Echter zit de uitdaging bij de opvang van mensen die in quarantaine moeten”, zegt Jintie.
Om dit problem op te lossen wordt samengewerkt met de districtscommissaris van Sipaliwini, bestuursambtenaren en het traditioneel gezag. De Medische Zending hoopt met ondersteuning van deze en andere instanties toch de faciliteiten te kunnen opzetten om zo goed mogelijk voorbereid te zijn mochten besmettingen weer toenemen.
Een uitdaging noemt Jintie ook voorlichting over waarom quarantaine belangrijk is ondanks dat mensen geen symptomen vertonen. Voorlichting geven in het binnenland is anders dan in de stad. Er wordt daarom nauw samengewerkt met de inheemse en marronorganisaties, hoe dit het beste aan te pakken.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname