Publiek waardeert de kerstboom en versiering op Plein

“Het is prachtig. Kijk, zoveel happy mensen,” merkt Consuela op. Zij en tientallen andere personen zijn woensdagavond getogen naar het verlichte Onafhankelijkheidsplein, het middelpunt de reuzenkerstboom. Een aantal uit hout gesneden ‘reindeers’, waaronder een hele grote, is onderdeel van het decor. Kinderen rennen op en neer, soms achterna gezeten door ouders, door de verlichte boompjes op het Plein. Laser- en spotlights zorgen voor extra decor in de lucht, op de kerstboom en de omliggende gebouwen.
 
Woensdag is op het Onafhankelijkheidsplein de kerstverlichting aangedaan. Deze handeling is de afgelopen jaren een officiële ceremonie geworden. Door de verscherpte covidmaatregelen is het programma gecanceld. Er was geen toespraak, geen preek, geen inzegening. Maar dat schijnt de pret niet te hebben gedrukt.

 
Het bureau van de First Lady, dat dit jaar met het programma belast is, was van plan groots uit te pakken. Een koor en een paar artiesten zouden optreden op het podium waar de laser- en spotlichten staan. Er zou een tent zijn waar kinderen ‘gingerbread’ konden maken. Bij een andere stand zouden ze pannenkoekjes of popcorn krijgen. De kindertehuizen zijn niet meer uitgenodigd om de ceremonie mee te maken. Zij krijgen traditioneel ook donaties mee. De lichtshow gaat wel door. Op de muren van de  omliggende gebouwen, de kerstboom, de witte dieren en de op de grond worden er allerlei figuren en vormen geprojecteerd.
 
Twee militairen zien erop toe dat er niet teveel mensen op het Plein zijn. Binnen is het aardig druk. Een kerstman verwelkomt de gasten rinkelend met een bel. Hele gezinnen zijn op stap. Hoewel er speciale plekken zijn opgezet om foto’s te maken, is ‘overal’ een goede plek gebleken. Na de verlichte kerstboom is “tussen het verlichte gras” een hele goede locatie. Het Plein, dat deel waar de kerstboom en het ‘wonderland’ staan, is met hekken afgebakend.

René Gompers
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com