Psycho opent nieuwe onderneming: SMFL Beauty en Barbershop

Suriname’s meest populaire dancehall artiest ‘Psycho’ heeft onlangs zijn jongste onderneming geopend. Hij opende de deuren van zijn beautysalon en barbershop. Vorig jaar begon hij met een carwash en foodcorner. Ook heeft hij zijn eigen merchandise. Dit geeft hij aan in gesprek met Suriname Herald. Hij zegt dat 2020 absoluut niet is gegaan zoals veel mensen hadden verwacht, “maar alla ogri e tyar’ wan bun,” zegt Gerbon Jasenie, zoals hij echt heet lachend.
Door de komst van de coronapandemie heeft hij zijn ‘succes’ tour, die in april van start zou gaan, afgelast. Tijdens deze tour zou Psycho alle tien districten aandoen en ook optreden in Europa. Frans-Guyana was ook gepland. De tour zou afgesloten worden met een concert in het Flamboyant Park. De coronapandemie is er ook oorzaak van dat artiesten minder konden optreden. Psycho heeft hierdoor de ruimte gekregen om tijd en aandacht te stoppen in zijn ondernemingen. Het zijn ook deze bedrijven die de afgelopen periode voor de nodige inkomsten hebben gezorgd.
Hij vindt het jammer dat bijna niemand in de afgelopen periode is opgekomen voor de artiesten. Niet de grote ‘boys’ in de entertainmentindustrie, niet het bedrijfsleven en vanuit de regering zou er een vergoeding gegeven worden, maar daarover heeft hij niets meer gehoord. “Jammer,” zucht hij. Artiesten die leefden van optredens alleen hebben het tot nu toe heel erg zwaar.
Hij is de mening toegedaan dat het duidelijk is, dat de artiesten zich moeten bundelen en opkomen voor hun belangen. Samen met zijn managementteam heeft hij reeds gesproken over deze kwestie. Nagegaan wordt welke opties er zijn. Psycho hoopt alleen dat zijn collega-artiesten beseffen, dat het vormen van een eenheid belangrijk is en ze willen meewerken wanneer zijn managementteam de opties zal presenteren.
Sjovellie Amoksi

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald