Protocol ontwikkeld voor ‘outdoor events’

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een Covid-protocol ontwikkeld voor ‘outdoor events’. Om een evenement buiten te kunnen houden, is toestemming van de districtscommissaris en Volksgezondheid nodig, benadrukte minister Amar Ramadhin tijdens een persconferentie zaterdag in Nickerie.

Ramadhin deelde mee dat de Covid-19 situatie in het land stabiel is. Een aantal dagen is er geen positieven geregistreerd. Het hoge aantal van 7 is een Braziliaanse cluster in Paramaribo-noord. De contactpersonen zijn in kaart gebracht en de situatie is onder controle volgens de bewindsman. Zaterdag bleek dat er maar liefst 10 besmettingen zijn, waarvan 7 in Paramaribo.

December is een feestmaand. Daarom vraagt de minister aan de dc’s om extra oplettend te zijn. Mensen nemen in grote groepen deel aan kerstdiners. Voorkomen moet worden dat er een nieuwe golf ontstaat. Ervaring uit het buitenland leert dat bij een tweede golf de situatie veel erger is. Er moet alles aan gedaan worden om verspreiding van het virus te voorkomen. 117 mensen in Suriname zijn eraan overleden.

Wat het houden van evenementen betreft, wordt de situatie goed bekeken voordat er toestemming wordt gegeven door Volksgezondheid. In het protocol zijn er tot in details uitgewerkte maatregelen die getroffen moeten worden. Er zullen in januari nadere afspraken worden gemaakt met organisatoren van evenementen. Wat bedrijfsafsluitingen betreft, is er ook een protocol waaraan voldaan moet worden. Het gaat om activiteiten die niet binnen plaatsvinden.

Muzikanten, organisatoren, dj’s hebben verheugd gereageerd op het protocol voor ‘outdoor events’. Veel mensen hebben vanaf maart nauwelijks iets verdient.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com