Project ‘Veiligheidszone Paramaribo Centrum’ geïnitieerd

06/01/2021 00:00 –

Minister Kenneth Amoksi (grijs pak) lanceerde dinsdagmiddag het project ‘Veiligheidszone Paramaribo Centrum’. :  
PARAMARIBO – Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft het project ‘Veiligheidszone Paramaribo Centrum’ dinsdag op zijn hoofdkwartier geïnitieerd. Hiermee is volgens hem de eerste stap gezet naar een veiligere binnenstad.
De politie zal vanaf nu samen met leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst, het Nationaal Leger en de beveiligers van de Centrale Bank van Suriname vaker patrouilleren in het centrum. “Er is gekozen voor de binnenstad, omdat het financieel centrum, bestuursen uitgangscentrum in dit verzorgingsgebied liggen. Dit project past goed in de visie van de regering namelijk dat veiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid is van de overheid en de burgerij”, legde Amoksi uit. Een van de aanleidingen voor de opstart zijn de meerdere berovingen van toeristen onder wie een diplomaat in het verleden.
De bewindsman merkt op dat de verschillende ploegen niet alleen met de auto, maar ook op de fiets en te voet zullen surveilleren. Hij wijst erop dat dit een preventieve werking zal hebben op de criminaliteit in de binnenstad. Amoksi: “De eenheden hebben ook de mogelijkheid om bij heterdaad direct op te treden bij vergrijpen als vandalisme, molest, auto inbraken, diefstal of het niet naleven van de Covid-19 maatregelen.” Volgens de minister zal er wekelijks worden geëvalueerd om eventuele aanpassingen door te voeren. De algehele leiding van deze operatie ligt bij Orlando Jacott, regiocommandant van Paramaribo.
Districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost Ricardo Bhola is zeer ingenomen met dit project. Hij hoopt dat het een groot succes zal worden. Als het gaat, moet dit project niet alleen in het centrum, maar ook in de overige delen van Paramaribo uitgevoerd worden. “Bezoekers van de stad alsook de uitbaters in de horecasector hebben er baat bij wanneer de stad veiliger is,” onderstreept de burgervader.
Ook Robin Roemer van de Stichting Uitgangscentrum Paramaribo (SUP) is ervan overtuigd dat de criminaliteit in de binnenstad terug zal lopen met deze stap. Zijn organisatie staat daarom pal achter dit initiatief van Juspol. SUP had in het verleden op eigen initiatief een soortgelijk project gedraaid. Echter, door onbekende reden is het stopgezet. Voorlopig is het verzorgingsgebied van dit project tussen Waterkant, Keizerstraat, Watermolenstraat, Henck Arronstraat, Grote Combe weg, Van Sommelsdijckstraat, Kleine Waterstraat en het Onafhankelijkheidsplein. Het ligt in de bedoeling om later ook de Domineestraat mee te nemen.
Amoksi zegt dat behalve Paramaribo de andere districten zullen volgen. Met name Lelydorp en omgeving. Moengo en Albina komen ook aan de beurt. Ook te Boma, Koewarasan en Nieuw-Nickerie zal dit project uitgevoerd worden. De bewindsman riep de gemeenschap wederom op de politie te helpen in de strijd tegen de criminaliteit.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname