Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op dinsdag 17 december 2024 het project ‘Sociaal Agogische Vorming in Buurten, doorstart Buurtcentra’ gelanceerd in het district Coronie. De lancering vond plaats op de Tata Colinschool aan de Gouverneurstraat in Totness en markeert het begin van een 8 maanden durend traject voor de jeugd van Coronie. Dit initiatief vloeit voort uit het eerder dit jaar gehouden symposium voor jeugdontwikkeling in Coronie.
Tijdens het symposium werden de uitdagingen waarmee jongeren in het district te maken hebben in kaart gebracht. Het is een project waarbij jongeren van 4 tot 21 jaar drie middagen per week kunnen deelnemen aan activiteiten gericht op hun algehele groei en ontwikkeling. Het project wordt uitgevoerd door het Onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie, in samenwerking met de stichting Vrouwen van Coronie. Tijdens de lancering benadrukte de minister van AWJ, Steven Mac Andrew, het belang van educatieve naschoolse activiteiten. Volgens de bewindsman biedt het project jongeren de mogelijkheid om in de middag op een educatieve manier actief bezig te zijn, waarbij ze niet alleen iets kunnen bijleren, maar ook op een verantwoorde manier kunnen ontspannen. Hij stelde dat jongeren met veel uitdagingen worden geconfronteerd en dat het daarom cruciaal is hen de juiste vorming te bieden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot waardevolle burgers van Coronie.
Jongeren vormen de toekomst, maar om hen in staat te stellen die rol te vervullen, is het volgens de minister noodzakelijk nu actie te ondernemen en hen goed voor te bereiden op een succesvolle toekomst. De minister sprak zijn waardering uit voor het team van Jeugdcentra, dat samen met de stichting Vrouwen van Coronie verantwoordelijk is voor de uitvoering van dit project. Hij wees erop dat dit detweede keer is dat het ministerie een groot project in Coronie lanceert; in 2023 was dat het project ‘Wroko Foe Mek Moni’.
De sprekers van de symposium benadrukten hoe dit project bijdraagt aan de vorming van verantwoordelijke en betrokken burgers die van betekenis kunnen zijn voor hun gemeenschap. Dit kan resulteren in een sterker gemeenschapsgevoel en een verbetering van de sociale cohesie in het district. Ook werd het nut van samenwerking benadrukt. Door samen te werken met lokale partners, zoals de stichting Vrouwen van Coronie, laat het project zien hoe gemeenschappen en de overheid elkaar kunnen versterken. Met dit project richt het ministerie op het versterken van de jeugd in de districten en het bevorderen van gelijkwaardige kansen voor alle jongeren in Suriname.
- Vader krijgt 30 jaar celstraf voor levend verbranden 17-jar…..
- “Wij van de ABOP gaan dit niet accepteren!”..
- Toename hiv baart Volksgezondheid zorgen: binnenkort bewust…..
- Franse regering gevallen: chaos in politiek instabiel Frank…..
- Franse autoriteiten ontmantelen opnieuw drugsnetwerk met Su…..
- Ontroerend moment bij aansteken lichten reuzenkerstboom..
- Tweedaagse workshop gericht op strategisch plan voor verkee…..
- Surinaamse voetbalsters ook langs Saint Vincent en de Grena…..
- Suriname en EU versterken samenwerking tijdens 11de Partner…..
- Onderminister Ramsukul doet afstand van particulier bedrijf..
- Royal Breeze Vacatures..
- Cynthia Carmen & Kenneth Slooten..
- Dertig jaar voor vader die enige dochter middels woningbran…..
- Genocide in Palestina: Trauma en Empathie..
- Somohardjo: ‘Ik werk vanaf nu alleen met de VHP’..
- Misiekaba, take your bundle and disappear, never come back!..
- Mungra: “GBB-minister moet naar de rechter tegen presidenti…..
- Elektriciteitsnet Cuba weer online, maar velen nog steeds z…..
- Reactie politie over uitspraak DC Saramacca, nadat bewoners…..
- Kinderafdeling MMC in brand gevlogen..
- Politieke soap..