Procedure uitbetaling ziekenhuispersoneel moet anders

24/08/2020 19:07 – Aidy Pinas-Agodeba
: Jason Leysner  
PARAMARIBO – Er moet een oplossing komen in de wijze van uitbetaling van het personeel van onder andere ziekenhuizen. Robby Naarendorp, voorzitter van de personeelsbonden van het Diakonessenhuis en Sint Vincentius Ziekenhuis, zegt tegen de Ware Tijd dat het al ongeveer een jaar zo is dat een deel van het personeel het salaris later dan gebruikelijk ontvangt.
Vorige maand heeft hij met de minister van Financiën hierover gesproken. Die heeft geadviseerd dat bedrijven of instellingen uiterlijk de 20ste van de maand alle stukken moeten hebben ingediend, zodat de verwerking ook vroeg kan plaatsvinden. “Als er bijvoorbeeld op de laatste dag van de maand is gestort beschikken de mensen die een rekening bij De Surinaamsche Bank hebben de volgende dag al over hun geld. Zij die bij de ‘kleinere’ banken zitten, moeten soms drie tot vier dagen langer wachten. Dat zorgt voor ontevredenheid”, zegt de vakbondsleider.
In het begin riep het bondsbestuur de leden op geduld te betrachten, maar aangezien de situatie een structurele vorm aanneemt kan dat niet blijven doorgaan. Personeelsleden die op hun geld moeten wachten kunnen de dienstverlening niet garanderen en er kunnen tegen hen geen maatregelen getroffen worden. Naarendorp stelt dat hierdoor onderbezetting plaatsvindt. Vooral met de coronaepidemie zou deze situatie voorkomen moeten worden, omdat er al een tekort is aan verplegend personeel.
De bondsvoorzitter zegt dit vraagstuk ook te zullen aankaarten bij C-47 met de bedoeling een oplossing te brengen in deze kwestie. In feite moet men beginnen om na te gaan waar het probleem of de vertraging plaatsvindt. Hij vindt dat iedereen hard werkt en dat iedereen tegelijk salaris moet ontvangen. “Als dit niet gebeurt, ontwricht het de werkzaamheden bij het ziekenhuis, maar ook werkt het stagnerend en vervelend.” Hij gelooft dat wanneer deze kwestie is aangepakt de rust bij de ziekenhuizen in zekere mate zal terugkeren.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname