Principeakkoord zorggroepen en Survam

11/11/2020 16:21 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Na bemiddeling van de Onderraad Sociaal Zekerheidsstelsel onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk hebben de zorggroepen en de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam) woensdag een principeakkoord bereikt. Voor de verschillende secties worden er alvast tijdelijke tarieven gehanteerd, terwijl er op basis van rekenmodellen een definitieve prijs moet komen.
De specialisten van de Vereniging van Medici in Suriname zullen in november en december SRD 200 voor een consult vragen. Binnen deze periode zal er bilateraal een tarief worden overeengekomen. Met ingang van woensdag zal er drie maanden lang SRD 142,50 per consult moeten worden betaald aan psychologen. Binnen dezelfde periode moet er een definitief tarief komen.
Voor laboratoria geldt alvast een aanpassing met 50 procent voor één maand. Binnen zes weken moet het definitieve tarief worden vastgesteld. Ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten en diëtisten krijgen een verhoging van 50 procent de komende zes maanden. Binnen dezelfde tijdspanne moet er een definitief tarief zijn.
Partijen stonden eerder ver uit elkaar over aanpassing van de tarieven, waardoor zorggroepen besloten geen garantiebrieven van de verzekeringsmaatschappijen meer te accepteren. Daardoor moesten patiënten contant betalen bij een consult.
Maandagavond deden de zorggroepen op verzoek van Brunswijk water bij de wijn en besloten ze dinsdag en woensdag de garantiebrieven weer te accepteren in afwachting op de vervolgontmoeting van woensdag. Deze heeft erin geresulteerd dat er een principeakkoord is gekomen, waarbij er voor vier groepen tarieven zijn vastgesteld voor een bepaalde periode in aanloop naar een nieuw tarievenstelsel.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname