Prestatie Natio wekt belangstelling voor Surinaams voetbal

De belangstelling voor het Surinaams voetbal was duidelijk te zien de afgelopen dagen. Los van het feit dat er nu vier goede liederen zijn geproduceerd en plat worden afgedraaid op de radio en televisie, zijn de Surinamers overal ter wereld heel trots op de Surinaamse Nationale Selectie (Natio).
Suriname heeft gisteren gewonnen van Bermuda met 6-0 in het Frank Essed stadion. Natio was duidelijk sterker op het veld. Met een hattrick van Nigel Hasselbaink, twee doelpunten van Sheraldo Becker en een van Shaquile Pinas, heeft Natio haar kracht getoond.
Goed gevoelDe belangstelling wordt groter met de dag. Deze overwinning is de zoveelste overwinning die Natio heeft geboekt de afgelopen periode. “Gewoon mi e fir’ bun. Nu pas voel ik wat de andere landen voelen wanneer hun land wedstrijden wint. Dis’ na san un ben wani. Tide we win den zeker,” zei Foxx van D&F Hair Chirurgie gisteren vroeg in de ochtend.
Heel vroeg waren de jongens opgesteld met hun Natio T-shirt. Als er geen lockdown was zouden ze een groot scherm opzetten en gewoon op de parkeerplaats samen met klanten kijken maar de wedstrijd. “Mi ab alla den trui fu Natio. Ik heb gewoon alle T-shirts van Barcelona, Nederland, Chelsea en anderen aan een kant gezet. Nu is het Natio. Mi no wan yere neks,” zei Jurmain Van Troon.
Ook in de verschillende buurten waren de liederen na de overwinning op Bermuda keihard te horen. “Mi hoop echt tak’ den man win Canada ooktu. Den kan nat’ den borsu. Canada, Suriname komt bij jou,” gaf Greg Kampoe grappig aan. Hij heeft samen met gezinsleden thuis toch feest gevierd. “Natio Natio ai wroko ai wroko. We ab bribi in Natio. Tide we por’ in. Natio e pot’ un bun,” was te horen tijdens een live opname van Kampoe op Facebook.
Bribi na kraktiEen van liederen ‘Bribi in krakti’ is geproduceerd door Asko Records van Asgar Koster en gezongen door Jay Square en Raff Chanco. “We zijn bewust de studio ingedoken om iets te doen voor Suriname, zodat Suriname kan meezingen. We hebben een tevreden gevoel gekregen nadat we gezien hebben dat de Surinamers het goed hebben ontvangen. Bedrijven die het gebruiken, de samenwerking met GOW2, de Surinaamse Voetbalbond en anderen, den man ben lob’ en. Eigenlijk ala man lob’ en en dat voelt goed aan,” zegt Asgar Koster in gesprek met Suriname Herald.
Uitzending in NederlandVoor het eerst in de geschiedenis is een wedstrijd van Suriname live uitgezonden op de Nederlandse televisie. De wedstrijd was te zien op Ziggo Sport kanaal 14. Vele Surinamers in Nederland hebben dit als prettig ervaren. De bekende stand-up comedian, Roue Verveer, is een van de mensen. Op een foto op Facebook laat hij zien hoe hij met een deel van zijn gezin heel trots naar de wedstrijd kijkt.
Suriname speelt op 8 juni tegen Canada in het Toyota Park. Vandaag vliegen de jongens naar de Verenigde Staten van Amerika. Na deze wedstrijd moet het duidelijk zijn wie van Groep B naar de tweede ronde gaat.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald