President zinspeelt op vervroegde verkiezingen

Alhoewel de volgende verkiezingen pas op 25 mei 2025 zijn, liet president Chan Santokhi maandag tijdens een ontmoeting met de diasporagemeenschap in Den Haag doorschemeren, dat Suriname mogelijk eerder naar de stembus gaat. “We maken die partij klaar voor die volgende verkiezing: 2025 of eerder”.
De president ging hier echter niet verder op in. Een presidentiële termijn is in de grondwet vastgesteld op vijf jaar, maar hier zal Santokhi mogelijk van afwijken door zijn eigen termijn in te korten.
Hij kondigde aan dat de launch van de verkiezingscampagne van de VHP op 16 januari 2022 is. Het is dan overigens de tweede launch van de verkiezingscampagne. De eerste launch deed de president op 16 januari 2021 tijdens het 72-jarig bestaan van zijn partij.
President Santokhi zinspeelt op vervroegde verkiezingen:
[embedded content]
Santokhi gaat voor een tweede termijn als president van Suriname en wil minstens 28 zetels hebben van het electoraat. Hij hield gisteren een peptalk voor de VHP in Nederland en riep op dat de Olifant in Den Haag, Amsterdam, Almere en Rotterdam wakker moet worden. De VHP-structuren in de districten zullen tegen het einde van oktober aangedaan worden, zegt Santokhi.
Prachtig welvarend land”We hadden opgeroepen geef ons die 28 zetels. Heel wat mensen begrepen dat niet. Nu begrijpen ze het wel waarom. Maar nu ga we niet vragen om 28 zetels. We gaan u vragen geef ons 28 en meer. Als u van het land een prachtig welvarend land wil maken,” meent de VHP-voorzitter.
De president hield de aanwezigen voor dat alle beloftes die tijdens de vorige verkiezingen zijn gemaakt, ingelost zullen worden. “Alle beloftes die we gedaan hebben zullen we realiseren,” aldus Santokhi.