President ziet veel perspectieven voor Datasur

“Een land moet goed georganiseerd zijn qua bestuur, bestuursorganen, regelgeving en private organen. Als dat goed geregeld is en het beleid is goed op elkaar afgestemd, dan heeft elk automatiseringsproject een basis van succes.” Zo heeft president Chan Santokhi zich gericht tot het personeel van Datasur en het Command Center waar hij zaterdag een bezoek heeft gebracht.Santokhi begon in 2008 tijdens zijn periode als minister van Justitie en Politie met het project camerabeveiliging in Paramaribo. Het ging om digitale controle op verschillende wegen met met het uiteindelijk doel heel Suriname digitaal te beschermen. Suriname is als land onderdeel van cyberworld. Het staatshoofd merkte op dat het organiseren van cyberworld niet alleen moderne technologie en camera’s vereist, maar ook een datacenter waar alles wordt opgeslagen.Hij ziet goede mogelijkheden voor de branche. “We hebben de uitdagingen bij Datasur gezien, als we goed beleid voeren internationaal en regionaal, waarbij Suriname, in dit geval Datasur als dochteronderneming van Telesur concurrerende tarieven kan aanbieden dan is het de kans voor Datasur en Telesur om diensten te bieden aan buitenlandse bedrijven.” Vooral in deze Covid-periode is het volgens president Santokhi raadzaam online diensten aan te bieden. “En dit moet versneld uitgevoerd worden.”

President Chan Santokhi en gevolg worden verwelkomd bij Datasur en het Commandcenter. (Foto: CDS)

Het staatshoofd heeft eerder een bezoek gebracht aan het Huawei Command Center in China. Hij was zeer onder de indruk van de diensten. “Het is zeer modern en geavanceerd en op afstand worden er boetes afgetrokken van mensen. Dit is de hoogste inkomstenbron met alle miljarden auto’s in het verkeer, welke dagelijks miljoenen aan boetes opleveren. Dit is onze kans!.” Hij heeft de kansen die er liggen geschetst. Zodra iemand een overtreding begaat, zou die meteen een oproeping moeten krijgen om de boete te betalen. “Dit moeten wij niet zo zeer zien om geld te verdienen, maar om de veiligheid te garanderen.”
Hij voegde eraan toe dat als we overal een goed digitaal systeem hebben, “zeker op alle plekken waar het contact tussen customer en ambtenaar wegvalt,” is de kans op corruptie meteen. “Want het contact maakt systemen niet integer. Laten wij er alles aan doen om het systeem dus schoon en vrij van allerlei intriges en manipulaties te houden,” citeert de Communicatie Dienst Suriname het staatshoofd. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com