President vraagt om onderzoek handelingen en uitspraken tijdens politiestaking

President Chan Santokhi zal de minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi en de procureur-generaal (pg) vragen een tucht- of strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar handelingen, die zich hebben voorgedaan tijdens de protestactie van de Surinaamse Politiebond (SPB). Op hetzelfde moment waren ook ontevreden burgers hun misnoegen aan het uiten over het regeringsbeleid.
“Wij hebben de juridische adviezen ingewonnen vanaf het moment incidenten zich op het Kabinet van de President hebben voorgedaan”, zei de president gisteren tijdens een persconferentie. Het staatshoofd zei dat er daarnaast ernstige uitspraken zijn gedaan op social media. Deze uitspraken houden volgens Santokhi mogelijk verband met het tucht- of strafrecht.
“De bevoegde autoriteiten moeten dit onderzoeken. De brief is al onderweg naar de minister van Juspol en de pg, die moeten nagaan als uit de gedragingen en handelingen strafrechtelijke of tuchtrechtelijke normen zijn overtreden.”
De regeringsleider zei verder dat, dat de werking is van een rechtstaat. “Eenieder dient zich te houden aan wet en recht.” Op een bepaald moment bestormde een deel van de protesteerders het terrein van het Kabinet van de President. Nog voor een beveiliger het hekwerk kon dichttrekken drong de groep het terrein op, terwijl de stakende sterke arm daar was.
Op de dag waarop de protestmars werd gehouden heeft de politiebond zich in de vroege ochtend gedistantieerd van oproepen van burgers op sociale media om het protest van de politie te ondersteunen.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald