President Trump aangekomen in Kenosha om nationale garde te bedanken

President Trump is aangekomen in de stad Kenosha in Wisconsin. Daar is het onrustig sinds een politieagent vorige week zondag een zwarte man neerschoot. Jacob Blake werd zeven keer in zijn rug geschoten en raakte daardoor volgens zijn familie tot zijn middel verlamd.
De afgelopen week waren er felle protesten tegen het optreden van de politie, die geregeld op rellen uitliepen. De nationale garde werd ingezet om de orde te bewaren.
Donald Trump zei met eigen ogen de vernielingen te willen zien die demonstranten in Kenosha hebben aangericht en hij wil de nationale garde bedanken “voor hun geweldige werk”.
Volgens Trump zou de stad “met de grond gelijk zijn gemaakt” als de Nationale Garde er niet aan te pas was gekomen. Die gardisten werden aanvankelijk ingezet door de Democratische gouverneur Evers, later kwamen er na overleg tussen Trump en de gouverneur meer naar Wisconsin.
“Pijn en verdeeldheid”De president zal tijdens zijn bezoek aan Kenosha geen nabestaanden van Jacob Blake ontmoeten. Die hebben daar geen behoefte aan, laat een oom van Blake weten in een verklaring. “We hebben niet nog meer pijn en verdeeldheid nodig van een president die zijn campagne ten koste van onze stad wil voortzetten.”
Lokale bestuurders vroegen Trump eerder weg te blijven, uit angst voor nieuwe onrust. Volgens gouverneur Evers wil de president zijn bezoek aan Kenosha gebruiken om stemmen te winnen voor zijn boodschap over het handhaven van de openbare orde. Dat is een hoofdthema voor Trump en de Republikeinen bij de komende verkiezingen in november.
NOS

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald