President: Total lockdown vrijdag 20:00 uur tot en met zondag 05:00 uur

19/08/2020 17:53 – Van onze redactie
 
PARAMARIBO – Suriname gaat vrijdagavond in total lockdown. Vanaf acht uur ’s avonds vrijdag 21 augustus mag er tot en met zondag 23 augustus vijf uur ’s morgens niemand op straat. Dat heeft president Chandrikapersad Santokhi daarnet tijdens een persconferentie in de Congreshal bekendgemaakt. Voor de rest zijn de bestaande maatregelen verscherpt.
“We doen een beroep op de samenleving om zich te houden aan de nieuwe maatregelen en beperkingen”, riep Santokhi de samenleving op. “De situatie is zeer, zeer ernstig en we zijn bezorgd”, aldus het staatshoofd. Hij gaf ook mee dat er corrigerend en sanctionerend zal worden opgetreden en dat de controle wordt verhoogd.
Santokhi benadrukte dat de maatregelen en beperkingen niet zijn ingesteld om mensen te straffen of pesten, “maar om de samenleving te beschermen”. Restaurants mogen slechts open voor afhaal en levering. Samenscholing van meer dan vijf personen is verboden, ook mogen er geen (huis)feesten worden gehouden. Bij bruiloften en uitvaarten mogen er slechts vijf personen per keer zijn. Sportclubs, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakkelijkheidsgelegenheden, bars, clubs, dancings en bordelen mogen niet open. Ook contactsporten en kansspelen zijn verboden.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname